Presedintele CNSC sustine ca nu a blocat licitatia pentru autostrada Bucuresti-Brasov

 

Presedintele Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor, Bogdan Lehel – Lorand, a declarat, luni, ca premierul Victor Ponta a fost dezinformat privind o decizie a CNSC in cazul procedurii de atribuire a contractului de concesiune de lucrari pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov, acesta precizand ca institutia pe care o conduce nu a blocat procedura mentionata.

bogdan lehel lorandIntr-un comunicat de presa remis Agerpres, CNSC face precizari la „o serie de declaratii oficiale” si „articole publicate de mass-media cu privire la procedura de atribuire, prin dialog competitiv”, a contractului de concesionare de lucrari publice privind proiectarea, constructia, finantarea, operarea si intretinerea autostrazii Bucuresti-Brasov, tronsonul Comarnic-Brasov km 110+600 – KM 168+600.

„CNSC nu a blocat procedura sus-mentionata, cum in mod eronat s-a interpretat, nu poate bloca de altfel nicio procedura, tinand cont de faptul ca, in conformitate cu legislatia in domeniul achizitiilor publice, deciziile de suspendare pe care le pronunta (in cazurile prevazute expres de lege) actioneaza numai dupa solutionarea pe fond a cauzei, adica maximum 20 de zile de la completarea dosarului”, precizeaza presedintele CNSC in comunicatul mentionat.

In 4 ianuarie, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului fondurilor europene Eugen Teodorovici sa gaseasca solutia juridica pentru a schimba situatia de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) care ar fi suspendat licitatia pentru autostrada Comarnic-Brasov.

„Domnule ministru Teodorovici, impreuna cu ANRMAP si cu justitia, sa-mi gasiti solutia juridica ca nu mai sunt dispus sa inghit abuzurile si smecheriile de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Dumneavoastra v-ati agitat, ati scos la concesiune Comarnic-Brasov ca pana facem cu sens unic, dublu, triplu, daca nu facem autostrada, tot o sa ne blocam pe Comarnic-Brasov. CNSC a muncit tare pe 21 decembrie si a suspendat procedura. Avem bani europeni pentru dosarul electronic de sanatate, CNSC a muncit in 7 decembrie l-a suspendat, nu mai facem dosarul electronic si cred ca mai putem sa dam 1.000 de exemple in care te duci la CNSC, eu stiu cine si de ce l-a pus acolo pe domnul presedinte, nu ma intereseaza apartenenta lui politica, ma intereseaza ca nu o sa stau sa nu fac Comarnic-Brasov ca nu vrea domnul presedinte. Va rog sa gasiti solutia juridica, in asa fel incat direct la instanta o sa gasim resursa bugetara, la Tribunalul Bucuresti se pronunta judecatorii si dam drumul la proiecte, ca altfel o sa ne trezim peste patru ani ca nu ne-a lasat domnul presedinte de la CNSC, pe care nu-l cunoaste nimeni, si autostrada tot nu o sa avem”, a spus primul-ministru, la inceputul sedintei de guvern din 4 ianuarie.

El le-a cerut tuturor ministrilor sa-i dea afara pe sefii din institutiile subordonate care de ani de zile „capuseaza” guvernele.

„Nu putem sa ne miscam in niciun fel, ei sunt acolo de ani de zile, o duc bine, ne cer bugete si dupa aia ne spun cum nu se poate face, cum se poate face nu ne spune nimeni, ne spun cum nu se poate ca nu a castigat cine trebuie licitatia, sa mai facem pana castiga cine trebuie. Sa schimbam toti acesti birocrati si smecheri care, de ani de zile, pe toate guvernele, capuseaza in acelasi fel. Eu nu stau sa plang ca m-a batut sistemul. Aduceti-i pe cei care va spun cum se poate face”, a subliniat Victor Ponta.

In schimb, CNSC a mentionat luni ca in speta mentionata de premier completul numarul 11 din cadrul Consiliului a admis cererea de suspendare formulata prin contestatia introdusa de China Communications Constructions Company Limited, pronuntand, in acest sens, in data de 21 decembrie 2012, Decizia nr. 1001S/C11/5822.

CNSC a subliniat ca dosarului respectiv i s-a repartizat in mod aleatoriu completului 11 din cadrul institutiei.

Prin urmare, CNSC sustine ca suspendarea a actionat numai pana in data de 3 ianuarie 2013, „atunci cand completul de solutionare caruia i-a fost repartizat dosarul, in mod aleatoriu, a solutionat pe fond cauza, pronuntand Decizia nr. 3/C11/5822”.

Citeste articolul integral pe agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie