Judecătorul Mircea Aron şi procurorul Oana Schmidt Hăineală candidează la preşedinţia CSM

 

Judecătorul Mircea Aron şi procurorul Oana Schmidt Hăineală, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, candidează la funcţia de preşedinte al CSM.

CSM

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) îşi aleg noua conducere, întrucât mandatul preşedintelui Alina Ghica şi cel al vicepreşedintelui Oana Schmidt Hăineală expiră.

Preşedintele Traian Băsescu participă la şedinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii, în care urmează să fie prezentat raportul de activitate al CSM pe 2012 şi apoi să fie aleasă noua conducere a instituţiei.

Candidaturile lui Mircea Aron şi Oana Schmidt Hăineală au fost postate vineri pe site-ul CSM.

În proiectul privind principalele obiective ce vor fi urmărite în calitate de preşedinte al CSM, Oana Schmidt Hăineală arată că urmăreşte o serie de obiective majore, din perspectiva prerogativelor conferite de lege preşedintelui şi vicepreşedintelui Consiliului, în consonanţă cu cele surprinse în concluziile şi recomandările Rapoartelor tehnice realizate la nivelul Băncii Mondiale, Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, respectiv de Comisia de la Veneţia.

„Prezentul proiect se fundamentează pe ideea implementării celor mai bune practici recomandate de experţii europeni şi internaţionali. Consider că la acest moment nu suntem, din niciun punct de vedere, în postura de a inventa soluţii minune. Ceea ce avem de făcut este să aplicăm principiile cu bună credinţă, curaj şi în considerarea interesului naţional al României. Pentru acest motiv, viziunea managerială avansată pleacă de la realităţile obiective ale sistemului judiciar roman şi de la menţiunile reţinute în variile Rapoarte realizate de partenerii instituţionali externi„, arată Schmidt Hăineală în document.

Ea prezintă în proiect modul în care vede consolidarea Justiţiei ca putere în stat prin întărirea autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, garantarea statutului de magistrat şi a independenţei atât a judecătorilor cât şi a procurorilor, precum şi asigurarea managementului de sistem.

La rândul său, judecătorul Mircea Aron arată în proiectul de candidatură la funcţia de preşedinte al CSM că a decis să candideze şi „la îndemnul transparent al unei majorităţi consistente din rândul judecătorilor, membri ai Consiliului”.

Prezentul proiect se fundamentează pe ideea implementării celor mai bune practici recomandate de experţii europeni şi internaţionali. Consider că la acest moment nu suntem, din niciun punct de vedere, în postura de a inventa soluţii minune. Ceea ce avem de făcut este să aplicăm principiile cu bună credinţă, curaj şi în considerarea interesului naţional al României. Pentru acest motiv, viziunea managerială avansată pleacă de la realităţile obiective ale sistemului judiciar roman şi de la menţiunile reţinute în variile Rapoarte realizate de partenerii instituţionali externi„, arată Schmidt Hăineală în document.

Ea prezintă în proiect modul în care vede consolidarea Justiţiei ca putere în stat prin întărirea autorităţii Consiliului Superior al Magistraturii, garantarea statutului de magistrat şi a independenţei atât a judecătorilor cât şi a procurorilor, precum şi asigurarea managementului de sistem.

La rândul său, judecătorul Mircea Aron arată în proiectul de candidatură la funcţia de preşedinte al CSM că a decis să candideze şi „la îndemnul transparent al unei majorităţi consistente din rândul judecătorilor, membri ai Consiliului”.mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie