FMI revine in Romania pe 15 ianuarie

 

Misiunea Fondului Monetar International (FMI), condusa de negociatorul-sef pentru Romania Erik de Vrijer, va veni la Bucuresti pe 15 ianuarie, pentru cea de-a saptea si a opta evaluare a acordului Stand By cu Romania, a anuntat, joi, reprezentantul rezident al FMI pentru Romania si Bulgaria, Tonny Lybek, intr-un comunicat remis Agerpres.

Erik de Vrijer 1In cadrul vizitei, programata sa se deruleze pana pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evolutiile recente ale economiei romanesti si bugetul pe 2013.

Delegatia Fondului a amanat, in toamna lui 2012, cea de-a saptea evaluare a acordului stand-by cu Romania, pe fondul desfasurarii alegerilor parlamentare si formarii unui nou guvern.

Valoarea totala a actualului acord al FMI cu Romania este de 3,6 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 300 la suta din cota pe care Romania o are la Fond. La sfarsitul lunii septembrie, la incheierea celei de-a sasea revizuiri a acordului de tip preventiv, Boardul FMI a disponibilizat o noua transa, in valoare de 430 milioane DST (Drepturi Speciale de Tragere), echivalentul a 519,2 milioane euro (663,1 milioane dolari).

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie