Mihai Tanasescu vicepresedinte al BEI

 

Reprezentantul României la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu, va prelua de miercuri, 1 august, functia de vicepresedinte al Bancii Europene pentru Investitii (BEI).

România este, astfel, reprezentata pentru prima oara la acest nivel în cadrul BEI.

Tanasescu va face parte din Comitetul de Management, care cuprinde un presedinte si opt vicepresedinti, si îl va înlocui pe grecul Plutarchos Sakellaris.

Mihai Tanasescu

Mandatul de vicepresedinte BEI este de sase ani, iar Tanasescu va prelua aria de responsabilitate a lui Plutarchos Sakellaris, care cuprinde coordonarea activitatilor BEI în Grecia, Cipru, Danemarca, Irlanda, statele ACP (Africa, Caraibe si Pacific) si Africa de Sud.

BEI este institutia financiara a Uniunii Europene, având ca actionari cele 27 de state membre ale UE. Consiliul Guvernatorilor BEI cuprinde ministrii de finante din cele 27 de state UE.

Dupa plecarea lui Tanasescu, postul de de reprezentant al României la FMI va fi preluat de directorul de operatiuni al Bancii Nationale a României (BNR), Serban Matei. El a fost numit director al Directiei operatiuni de piata în toamna anului 2010, anterior ocupând postul de director adjunct al acestei directii.

Sursa: Agerpres

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie