Transferul Spitalului CF Cluj nu este o bucurie pentru presedintele Consiliului Judetean

 

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, afirma ca un eventual transfer al Spitalului CF din Cluj-Napoca in subordinea institutiei pe care o conduce „nu este o bucurie”, in conditiile in care CJ mai are in administrare sase spitale, iar fondurile nu sunt suficiente.

horea uioreanuSeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, ca ideea ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, de transfer al spitalelor CF din tara catre autoritatile locale si judetene sau catre Ministerul Sanatatii „trebuie discutata”.

„Stam destul de rau cu banii si avem sase spitale in subordinea CJ Cluj. Va trebui sa discutam despre ideea domnului ministru Fenechiu. Nu este o bucurie preluarea inca a unui spital, mai ales ca nu se spune daca se transfera si sume de bani. Dar trebuie vazut exact cum se vrea acest transfer”, a spus Uioreanu duminica.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere referitor la acest subiect.
Spitalul Universitar CF Cluj-Napoca functioneaza din anul 1920, intr-o cladire construita in anul 1884.

Unitatea medicala are 277 de paturi si are in componenta clinici de ORL – Oftalmologie, Chirurgie, Interne, Neurologie si Terapie Intensiva.

Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor va fi preluata de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), in timp ce spitalele CFR din tara vor fi transferate catre autoritatile locale si judetene sau catre Ministerul Sanatatii, a anuntat, duminica, ministrul Relu Fenechiu.

„Am gasit in Ministerul Transporturilor spitale si o casa de asigurari de sanatate. Nu a putut nimeni sa-mi explice de ce ministerul are nevoie de o casa de sanatate. Am vorbit deja cu premierul si a fost de acord ca in cel mai scurt timp sa transferam casa de sanatate la Casa de sanatate nationala, iar toate spitalele sa le transferam catre consilii judetene, primarii sau catre Ministerul Sanatatii”, a afirmat Relu Fenechiu.

In subordinea Ministerului Transporturilor exista 15 spitale, dintre care doua in Bucuresti, respectiv Spitalul Clinic nr. 1 Cai Ferate Witting si Spitalul Clinic nr. 2 Cai Ferate.

De asemenea, exista spitale CF si la Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Galati, Pascani, Craiova, Simeria si Drobeta-Turnu Severin.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie