Deutsche Welle – atac la postul de televiziune Antena 3

 

In 2012, trustul de presa al lui Voiculescu, si in special Antena 3, a atins apogeul manipularii pe care servantii mogulului o practica de mai multi ani la modul cel mai periculos, scrie editia de limba romana a Deutsche Welle.

deutsche welleDe o agresivitate tot mai vadita, realizatorii de emisiuni si invitatii lor permanenti – pe unii dintre ei ii regasim acum in demnitati publice ale actualei formule de putere a USL – nu au incetat sa suceasca mintile oamenilor, si din pacate nu doar pe ale celor neinstruiti. Lipsa de discernamint a pus stapinire pe o parte insemnata, oricum majoritara a romanilor, printr-o strategie de intoxicare zilnica si violenta a antenistilor.
M-am intrebat de mai multe ori daca cei care fac parte din „echipa de soc” de la Antena 3 au crezut o singura clipa ca slujesc meseria de jurnalist sau sint constienti ca nu sint decit niste mercenari in solda patronului care dicteaza totul. Mi-am raspuns de fiecare data ca nu sint decit niste bieti mercenari, si ca daca in Romania am avea o presa responsabila genul acesta de mercenari ar trebui sa dispara.

Am convingerea ca Dan Voiculescu are la dispozitie o echipa bine antrenata de specialisti in tehnicile manipularii, realizatorii de emisiuni nefiind decit simpli executanti. Altfel, Antenele nu ar fi reusit performanta de a semana atita ura impotriva presedintelui Basescu si a PDL, de a produce atitea mistificari si intoxicari care atit la referendumul pentru demiterea presedintelui, cit si la alegerile parlamentare din 9 decembrie au functionat ca litera de lege pentru electoratul USL-ist si chiar si pentru acela PP-DD-ist.

Mistificari de genul: „Basescu isi uraste poporul si este un vinzator de tara” sau „Monica Macovei si-a trimis procurorii sa-i ancheteze pe cei care au votat la referendum si i-au pus sa jure pe Biblie in Biserica” nu mai pot fi scoase din mintile oamenilor. Le-am auzit rostite nu doar de oameni simpli, ci si de oameni cu studii, cu potential intelectual, dar care refuza sa faca un simplu exercitiu de gindire pentru a avea singuri raspunsul ca, de pilda, europarlamentarul Monica Macovei nu are nici o competenta sa directioneze in vreun fel activitatea procurorilor.

Tribuna publica a liderilor USL a fost inca de la constituirea acestei aliante politice Antena 3. in ultima perioada, Crin Antonescu nu a ratat nici o saptamina fara sa se prezinte la datorie, la postul respectiv. La rindul sau, desi atacat fatis in perioada formarii guvernului de trupa de soc de la Antena 3, primul ministru Victor Ponta s-a prezentat si el la datorie, la televiziunea lui Voiculescu, in chiar seara depunerii juramintului de catre cabinetul sau. Realizatorul emisiunii nu a pierdut ocazia sa puncteze ca fara sustinerea Antenei 3 USL nu ar fi obtinut o victorie atit de categorica la alegerile parlamentare. Victor Ponta a multumit si a apreciat profesionalismul antenistilor.

Aflata deja in criza materiala si morala de mai multi ani, marea parte a presei din Romania este aservita puterii politice, inclusiv televiziunea publica. Ma tem ca in viitorul apropiat putine organisme de presa independente vor mai putea face fata presiunilor de ordin financiar. S-ar putea sa asistam la o reeditare a situatiei presei din perioada guvernarii Nastase, cind datorita contractelor generoase de publicitate oferite de companiile de stat, presa devenise in cea mai mare parte obedienta fata de putere.

capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie