Incendiu la o ferma din Buzau

 

Un incendiu puternic a izbucnit, sambata, la o ferma de vaci din comuna buzoiana Stalpu, unde aproximativ 30 de animale au murit, iar interventia pentru stingerea focului este dificila intrucat in zona nu exista hidrant, pompierii mergand la o distanta de 5-6 kilometri pentru a se alimenta cu apa.

incendiuPotrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, plutonier Marius Sarbescu, incendiul izbucnit sambata seara a cuprins intreaga ferma, in care erau zeci de vaci, dar si depozitul de furaje in care se afla tone de paie.

Incendiul se manifesta extrem de violent atat in depozitul de furaje, cat si in grajdul cu animale, iar primele estimari arata ca aproximativ 30 de vaci au ars de vii, alte 20 fiind salvate.
Pompierii intervin pentru lichidarea incendiului cu patru autospeciale, fiind ajutati si de localnici care, echipati cu masti de protectie, au intrat in grajd in incercarea de a dezlega animalele si de a le salva din foc.

Interventia de stingere a incendiului este dificila si pentru ca in zona nu exista hidrant, astfel ca pompierii fac naveta la o distanta de 5-6 kilometri pentru a alimenta autospecialele.
Reprezentantii ISU apreciaza ca interventia de lichidare a incendiului va fi de durata, avand in vedere si cantitatea foarte mare de furaje cuprinsa de foc, dar si suprafata intinsa a grajdului.

Ferma cuprinsa de incendiu apartine unui om de afaceri, patron al unui cunoscut restaurant din municipiul Buzau.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie