Despagubiri de 1,5 milioane de euro cerute de la Bentley

 

O rusoaica, vaduva unui barbat care a murit într-un accident la Moscova în autoturismul sau marca Bentley, cere despagubiri de 1,5 milioane de euro constructorului de automobile în fata justitiei ruse, considerând ca o problema cu airbagul este responsabila de deces, informeaza AFP.

BentleyO audiere este prevazuta la 14 ianuarie în fata unui tribunal din Moscova, care va examina o plângere a vaduvei lui Alexandr Anisonian contra societatii Brooklands, concesionarul oficial al Bentley la Moscova, a explicat într-un comunicat biroul de avocatura Kniazev si parteneri, angajat de reclamanta.

Barbatul a murit la 8 februarie 2012 în urma unei coliziuni ce a implicat autoturismul sau Bentley Continental si un camion care, potrivit presei din acele zile, avea o lumina rosie.

‘În momentul coliziunii, airbagurile laterale (…) nu au functionat si Alexandr a decedat cu multiple leziuni interne’, afirma avocatii.

‘Potrivit investigatiilor care au fost facute, airbagurile trebuiau sa se activeze la un asemenea soc. Societatea Bentley Motors refuza însa sa-si asume responsabilitatea în acest caz’, au continuat ei.

Contactat de AFP, constructorul nu a raspuns miercuri dupa-amiaza

Potrivit biroului de avocatura, Brooklands refuza sa raspunda solicitarilor sale, iar Bentley, dupa ce a recunoscut ca vehiculul ‘nu garanta deplina securitate a pasagerilor’, nu a dat ‘niciun raspuns la nicio propunere concreta’.

Vaduva, Irina Mihailova, si fiul sau minor reclama 60 de milioane de ruble (1,5 milioane de euro) pentru prejudiciu moral.

O asemenea suma ar fi total nebisnuita pentru justitia rusa, care în general nu a ordonat în dosare civile pentru asemenea cazuri decât varsarea unor sume de ordinul câtorva mii de euro, estimeaza juristii interogati de Vedomosti.

În practica, despagubirile sunt mai mici de doua milioane de ruble (50.000 de ruble), o suma atinsa doar în dosare precum catastrofele aeriene, explica ei.

Acesti specialisti releva ca va fi greu sa se obtina condamnarea companiei Bentley, reclamantii trebuind sa dovedeasca ca într-adevar un defect de fabricatie a cauzat decesul si ca soferul nu a facut nicio greseala.

Potrivit Vedomosti, vehiculul lui Anisonian circula cu viteza mare în momentul accidentului.

capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie