CSM cere ANI verificarea incompatibilitatii pentru Dorina Danielescu,unica femeie magistrat-militar din Romania

 

Consiliul Superior al Magistraturii vrea sa clarifice o posibila stare de incompatibilitate a Dorinei Danielescu,care ar putea exista intre functia de procuror de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti ,detasata la MApN in functia de consilier al ministrului si calitatea de ofiter activ al Armatei Romane.

Conform EVZ,chiar daca nu are satisfacut stagiul militar,calittaea de ofiter activ al Armatei Romane este dobandita, la cerere, prin ordinul ministerului 334/16.07.2012

Dupa demiterea Dorinei Danielescu, de catre premierul Victor Ponta, de la sefia ANRP si detasarea de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti la Ministerul Apararii Nationale, actualul ministru al apararii,Corneliu Dobritoiu, a hotarat activarea procuroarei la gradul de colonel in data de 16.07.2012.

Gradul de colonel i s-a acordat în conformitate cu prevederile art. 52 din Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede: „Persoanelor […] li se acorda gradele militare în functie de pregatirea lor, vechimea în specialitatea dobândita pe timpul studiilor, raportata la stagiile minime în grad, precum si de vârsta acestora”.

Dorina Danielescu coordoneaza activitatile derulate de Directia Investigare a Coruptiei si Fraudelor, Corpul de Control si Directia Audit Intern ale MApN.

CSM invoca prevederile articolului 5 – (1) din legea 303/2004, potrivit caruia: „Functiile de judecator, procuror, magistrat-asistent si asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din învatamântul superior, precum si a celor de instruire din cadrul Institutului National al Magistraturii si al Scolii Nationale de Grefieri, în conditiile legii”.

Stancu Anca,Medierenet

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie