Politistii bucuresteni au confiscat peste 45.000 de articole pirotehnice in valoare de 10.000 de euro

 

Politistii bucuresteni au gasit si au confiscat peste 45.000 de articole pirotehnice, care cantaresc peste 540 de kilograme, captura realizandu-se in urma a doua descinderi, informeaza Politia Capitalei.

articole pirotehniceSambata dimineata, continuand actiunile de prevenire si combatere a operatiunilor ilegale cu materiale explozive, politistii bucuresteni, specialisti in arme, explozivi si substante periculoase au efectuat doua perchezitii in sectorul 2 al Capitalei, ocazie cu care au fost gasite peste 45.000 de articole pirotehnice de mai multe tipuri, in valoare de peste 10.000 de euro.

Din primele cercetarile efectuate de politistii Capitalei a rezultat faptul ca articolele pirotehnice erau detinute ilegal, fiind aduse din afara tarii. Totodata, s-a stabilit faptul ca suspectii intentionau sa le comercializeze in perioada imediat urmatoare, in contextul apropierii sarbatorilor de iarna.

De asemenea, cu ocazia perchezitiilor efectuate, politistii bucuresteni au mai descoperit peste 7.400 de tigarete, posibil provenite din Republica Moldova, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienta.
Articolele pirotehnice si tigaretele au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cei patru suspecti sunt cercetati de politistii Capitalei sub aspectul savarsirii infractiunilor de detinere fara drept de articole pirotehnice si evaziune fiscala.

Pana la aceasta data, Politia Capitalei a desfasurat 18 actiuni de amploare in zonele unde existau date ca se comercializeaza astfel de produse, politistii bucuresteni intocmind zece dosare penale pentru savarsirea unor infractiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Totodata, politistii Capitalei au confiscat, aproximativ 700.000 de articole pirotehnice (peste 1.700 de kilograme).

Politia Capitalei reaminteste ca orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata de persoane fizice sau juridice, fara a detine autorizatia prevazuta de lege, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare.

Prin operatiune cu articole pirotehnice se intelege nu numai importul, confectionarea si vanzarea acestora, ci si cumpararea, detinerea sau folosirea lor.

Pentru a evita producerea unor situatii de natura sa puna in pericol viata dumneavoastra si mai ales a copiilor, Politia Capitalei va recomanda sa nu cumparati, sa nu utilizati si nici sa nu permiteti folosirea de articole pirotehnice comercializate de catre persoanelor neautorizate.

Singurele articole pirotehnice care pot fi comercializate si folosite fara a fi necesara o autorizatie speciala sunt cele din clasa 1 (stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, inele de foc), al caror continut de material pirotehnic nu depaseste trei grame.

Sunt exceptate de la aceasta prevedere petardele, pocnitorile si obiectele zburatoare luminoase ce apartin acestei clase.

Totodata, Politia Capitalei recomanda tuturor persoanelor sa supravegheze cu atentie copiii care folosesc articolele pirotehnice permise de lege.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie