Chitoiu a predat portofoliile lui Vosganian, Nita si Grapini

 

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita si ministrul delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini au preluat, sambata, portofoliile pe care urmeaza sa le coordoneze de la fostul ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu.

daniel chitoiu„Prioritatile actualelor ministere vizeaza rezolvarea problemelor la companii precum Oltchim, reactualizarea strategiei energetice, reactualizarea politicii industriale”, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a transmis directorilor din ministere prezenti la preluarea mandatelor ca este un om de dialog, dar ca acestia nu vor fi prietenii sai daca nu respecta termenele stabilite.

„Sunt un om de dialog, dar nu prea am timp. Daca ma duceti cu 3 zile, o saptamana, nu imi sunteti prieteni”, a spus acesta.

Problemele societatii Oltchim au fost amintite si de fostul ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu.

„Problemele care ard sunt Oltchim, iesirea din insolventa a Hidroelectrica. Din noiembrie a trecut pe profit, activitatea administratorului judiciar a fost foarte buna, a taiat cheltuieli de peste 120 milioane euro si a anulat contractele preferentiale. Oltchim este in dificultate, nu are finantare. Am discutat sa gasim solutii pana la adoptarea noii strategii”, a precizat Chitoiu.

Ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini, a adaugat ca sprijinirea sectorului IMM este o prioritate a noii guvernari.

„Vreau sa ducem la bun sfarsit proiectele din subordinea ministerului. Cred ca gandirea Guvernului, de a sprijini sectorul IMM, a fost binevenita punand atributii specifice fiecarui minister. Sper sa muncim eficient, cu rezultate concrete”, a declarat Maria Grapini.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie