Stroe semnaleaza faptul ca salariile mici ale politistilor, afecteaza calitatea vietilor acestora

 

Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, a spus ca politistii au salarii mici, iar calitatea vietii acestora nu se ridica la nivelul muncii pe care o presteaza, precizand ca ii este „rusine vizavi de banii de haine si norma de hrana” si ca spera sa le poata acorda aceste sume.

radu stroeRadu Stroe a fost avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru a ocupa functia de ministru al Afacerilor Interne.

In timpul audierii sale, Radu Stroe a recunoscut faptul ca politistii au salarii mici, iar calitatea vietii acestora nu se ridica la nivelul muncii pe care o presteaza fata de societate.

Ministrul Afacerilor Interne a apreciat ca imbunatatirea calitatii vietii politistilor, care este si unul dintre obiectivele sale, este extrem de importanta pentru a putea fi consolidat statutul politistului in societate, in asa fel incat acesta sa se mandreasca cu meseria sa „asa cum se intampla demult”.
„Ne este rusine vizavi de banii de haine si norma de hrana pentru politisti. 2.200 de politisti au arat toate drumurile si toate strazile Romaniei unde iarna si-a facut de cap.  Ce sa le faci? Macar banii de hrana sa-i primeasca. Vom discuta cu ministrul Finantelor. Vom vedea ce vom face cu banii de uniforme, va trebui sa facem ceva si cu indemnizatia lor, pentru ca nu se poate asa. Nu mai dispun de chirie si in plus de asta exista si anomalii. Saracul agent cu o mie pe luna trebuie sa plateasca aceeasi chirie ca si generalul cu 6.000-7.000 de lei pe luna”, a spus Radu Stroe in fata membrilor comisiilor pentru aparare, ordine public si siguranta nationala din Senat si Camera Deputatilor.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie