Ambasadorul britanic spune ca Parlamentul a inceput cu stangul prin respingerea ridicarii imunitatii lui Ion Stan

 

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, scrie pe Twitter ca respingerea de catre Camera Deputatilor a ridicarii imunitatii lui Ion Stan reprezinta o veste proasta si un inceput negativ pentru Parlamentul Romaniei.
„Este o veste proasta ca noul Parlament al Romaniei a respins prima cerere a procurorilor de ridicare a imunitatii unui parlamentar. Nu este un inceput bun”, a comentat Harris intr-o postare pe contul sau de Twitter.

martin harrisCamera Deputatilor a respins vineri cererea de incuviintare a arestarii deputatului PSD Ion Stan, inregistrandu-se 226 de voturi „impotriva” si 145 de voturi „pentru”.

Ulterior, liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat ca Stan nu mai poate face parte din PSD si ca solutia ar fi ca acesta sa demisioneze din Parlament. Premierul a mai aratat ca votul din Camera Deputatilor va afecta Romania in plan extern, in privinta MCV si a aderarii la Schengen.
Ion Stan si-a anuntat apoi demisia din PSD, partid pe care, dupa cum spunea in textul demisiei, l-a slujit „cu abnegatie si devotament timp de 17 ani obtinand de 4 ori mandat de parlamentar cu o larga majoritate”.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denuntatorului sau, omul de afaceri Nicusor Dima, „cate doua milioane, de benzina”, pentru cele 600 de masini pe care intentiona sa le foloseasca in campanie, la randul sau Dima estimand ca este vorba despre „un miliard, un miliard doua sute”.

In referatul trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care se solicita incuviintarea arestarii deputatului PSD Ion Stan, procurorii arata ca parlamentarul a beneficiat de foloase materiale din partea denuntatorului sau.

In interceptari, Ion Stan ii solicita denuntatorului sau sa il ajute financiar in campania electorala, acesta precizand procurorilor, de asemenea, ca in 2009 a platit pentru peste 155.000 de galeti rosii care au fost impartie in campania electorala pentru europarlamentare. in schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie