Prefectii de Botosani si Neamt DEMISI. Urmeaza conducerea CNADNR?

 

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca prefectii de Botosani si Neamt vor fi demisi, pentru ca nu si-au facut treaba la deszapezire, si ca face o analiza privind conducerea CNADNR pentru a vedea daca aplica aceeasi masura si in cazul acesteia.
drum inzapezit3Intrebat daca va demite pe cineva din cauza ca nu si-a facut treaba, Ponta a raspuns: ” Sigur ca da. Din ce m-a informat ministrul Dusa, cel putin doi dintre prefecti pleaca – cel de la Botosani si cel de la Neamt. Daca e cazul, la fel voi lua masuri – acum fac analiza – si fata de conducerea CNADNR. Pleaca toata lumea care nu si-a facut treaba. Le-am spus din timp, ne-am pregatit, daca acum si-au dat sema, atunci inseamna ca nu sunt buni si vin altii”.

El a precizat ca prognozele meteo privind inrautatirea situatiei vremii il fac sa creada ca joi ar putea avea loc inca o videoconferinta cu judetele afectate.

„De maine inteleg ca va fi si mai greu cu vremea.  (…) Prognozele meteo ma fac sa cred ca si maine, poate ca imediat dupa ce mai finalizam ce mai avem aici la Parlament, s-ar putea sa avem din nou o videoconferinta macar cu judetele afectate”, a spus Ponta.
El a aratat ca in acest moment seful IGP, conducerea CNADNR, ministrul Dusa, inca in functie pana vineri, si toti cei care au atributii sunt la munca si il informeaza continuu.

„Am scos din rezerva de stat, dam tot ceea ce trebuie pentru ca lucrurile sa fie tinute cat posibil sub control. Dusa e in drum spre casa. E perioada de 48 de ore de predare-primire a functiilor, in care trebuie sa mearga mai departe tot ceea ce e de facut si cu CNADNR „, a spus Ponta.

El a subliniat ca a cerut CNADNR sa publice pe site toate contractele pe care le are de deszapezire ca sa poata sa se afle si de la mass-media si de la oameni unde nu-si fac treaba si unde pot fi luate rapid masuri.

Ministrul Mircea Dusa declara, marti seara, ca i-a cerut prefectului de Botosani, Costica Macaleti, sa demisioneze, ca urmare a modului in care este gestionata problema deszapezirii in judet.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a participat, miercuri dimineata, la Prefectura Botosani, la Comandamentul Judetean pentru Situatii de Urgenta, alaturi de seful Jandarmeriei Romane, colonelul Mircea Olaru, seful Politiei Romane, chestorul sef de politie Petre Toba, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), generalul de brigada Ioan Bas si autoritatile judetene si locale.

Mircea Dusa a cerut verificarea contractelor de deszapezire incheiate pentru drumurile nationale si drumurile judetene din judetul Botosani, cercetarile fiind facute de catre Politie si Garda Financiara.

Dusa a spus, intr-o sedinta a Comandamentului pentru Situatii de Urgenta organizata miercuri dupa-amiaza la Botosani, ca prima masura pe care vrea sa o ia in ceea ce priveste situatia in care s-a ajuns in acest judet este de a solicita destituirea directorului Directiei Regionale Iasi a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) intrucat acesta nu a fost prezent nici macar la sedinta convocata la Botosani.

„E ministrul aici si nu se deranjeaza sa vina si ei aici, sa ia masuri de organizare a activitatii din judet”, a afirmat Dusa.

El le-a spus celor prezenti sa ii transmita sefului regionalei Iasi a CNADNR ca s-ar putea sa ramana fara mandat.

„Nu se poate asa ceva. Sa ii transmiteti din partea mea ca s-ar putea sa ajunga fara mandat. Prima masura pe care o sa o cer prim-ministrului va fi cea de destiuire a directorului. Vine ministrul sa coordoneze activitatea in Regionala Iasi si directorul nu se deranjeaza sa se deplaseze”, a spus Mircea Dusa.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie