SONDAJ TVH 2.0: 45% din români îşi fac în mod periodic analizele medicale

 

45% din români îşi fac în mod periodic analizele medicale, dar un procent superior, de 54%, merg la medic doar atunci se simt rău, reiese dintr-un sondaj TVH 2.0 efectuat la începutul lunii Decembrie.
sondajCei care au declarat că nu merg la medic decât atunci când se simt rău reprezintă 54% din totalul repondenţilor, iar cei care au afirmat că îşi fac în mod periodic analizele constituie 45%. Nu au vrut sau nu au ştiut să răspundă la întrebare 3% dintre participanţii la sondaj.

Analizând datele din punctul de vedere al vârstei participanţilor, reiese că:
– 62% dintre tinerii între 18 şi 30 de ani recunosc că nu merg la medic decât atunci când se simt rău faţă de 33% care declară că îşi fac analizele în mod periodic;
– 54% dintre adulţii cu vârste între 31 şi 55 de ani afirmă că nu merg la medic decât în situaţia în care se simt rău, în comparaţie cu 43% dintre aceştia care îşi fac analizele în mod periodic;
– 48% dintre vârstnicii peste 55 de ani îşi vizitează medicul doar în caz de boală, iar 50% dintre aceştia îşi fac analizele periodic;
– nu au răspuns la întrebare 5% dintre tineri, 3% dintre adulţi şi 2% dintre vârstnici.
Sondajul prezentat de TVH 2.0 a fost realizat de Institutul Român de Studii Sociale, telefonic, în intervalul 3 – 6 Decembrie, pe un eşantion de 1024 de persoane peste 18 ani, cu o marjă de eroare de ±3%.
Specialişti ai IRSS abordează zilnic eşantioane din publicul ţintă, pe teme care nu ne lasă indiferenţi. Rezultatele, comentate de sociologi de prestigiu contribuie la edificarea noastră despre ce şi cum ni se întâmplă, de ce şi, mai ales, cui foloseşte.
Televiziunea TVH 2.0 face parte din proiectul „Romania 2.0”, un proiect pe termen lung care are la bază ideea de upgradare a României. TVH 2.0 se recepţionează în reţeaua UPC Digital şi pe platforma DTH Digi (RCS & RDS).

amosnews.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie