UE va oferi banii aferenti Premiului Nobel pentru Pace copiilor afectati de conflictele militare

 

Uniunea Europeana va oferi fondurile primite prin decernarea Premiului Nobel pentru Pace, la care se adauga contributii pentru a se ajunge la valoarea totala de doua milioane de euro, pentru patru proiecte de care vor beneficia 23.000 de copii victime ale conflictelor militare.

copii conflicte militareBanii vor merge la aproximativ 4.000 de copii sirieni refugiati in tabere situate la frontiera dintre Irak si Siria, la peste 5.000 de copii columbieni dintre care majoritatea sunt refugiati in Ecuador, la 11.000 de copii congolezi deplasati in partea de est a Republicii Democrate Congo si la 3.000 de copii pakistanezi.

„Pentru noi, nu exista niciun dubiu ca banii acordati odata cu Premiul Nobel pentru Pace trebuie oferiti celor vulnerabili: copiilor afectati de razboaie”, a explicat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Decizia a fost luata de presedintii Comisiei Europene, Consiliului European si Parlamentului European, Jose Manuel Barroso, Herman Van Rompuy si Martin Schulz.
„in situatii de conflict, copiii sunt cei mai vulnerabili”, a observat Van Rompuy.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie