Locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de Craciun in proportie de 70%

 

Aproximativ 70% din locurile de cazare aflate in statiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate pentru Craciun, ofertele operatorilor de turism fiind diversificate, iar tarifele mergand de la cateva sute de lei pana la cateva sute de euro in functie de numarul de nopti de cazare si de facilitati.

valea prohoveiPresedintele Asociatiei pentru Promovarea Turismului Prahova, Adrian Voican, a declarat, marti, pentru Agepres, ca, din estimarile asociatiei, pana in acest moment au fost ocupate pentru Craciun aproximativ 70% dintre cele 10.000 de locuri de cazare clasificate existente in Sinaia, Busteni si Azuga.

Totusi, gradul de ocupare va fi mai mare ca urmare a vanzarilor care vor mai avea loc in zilele urmatoare.

Fata de anii precedenti, operatorii economici au venit in intampinarea turistilor cu oferte mai diversificate, respectiv pachete care includ doua pana la sapte nopti de cazare si diverse facilitati si ale caror preturi pornesc de la cateva sute de lei ajungand pana la cateva sute de euro.

Astfel, un hotel de doua stele din Sinaia ofera pachete turistice de patru nopti la preturi cuprinse intre 450 de lei si 1.100 de lei pe camera. Tariful include patru nopti de cazare, tichete valorice pentru consumatie in restaurantul hotelului, program cu Mos Craciun pentru copii, parcare si internet gratuit.

In aceeasi statiune, un hotel de trei stele are pachete turistice la preturi intre 550 de lei si 1.800 de lei care includ doua sau trei nopti de cazare, mic dejun, cina festiva de Craciun, acces la sauna, piscina si jacuzzi.

De asemenea, o vila de trei margarete ofera pachete care includ de la doua pana la sapte nopti de cazare la tarife cuprinse intre 280 si 900 de lei, in timp ce o pensiune de trei stele are o oferta cu 225 lei pe noapte in camera dubla matrimoniala pentru minim doua nopti de cazare, tarif la care se adauga cate 50 de lei de persoana in cazul in care cei cazati solicita cina festiva de Craciun.

Pentru cei care vor sa se afle de Craciun la Busteni, un cunoscut hotel de trei stele are in oferta pachete turistice cu trei, patru sau cinci nopti de cazare. Cele cu trei nopti de cazare costa intre 450 de lei si 690 de lei in functie de facilitati, iar cele cu cinci nopti de cazare au tarife intre 590 de lei si 990 de lei.

De asemenea, o vila de trei stele ofera trei nopti de cazare in perioada Craciunului la preturi intre 420 lei si 585 lei, si cinci nopti de cazare de la 540 de lei pana la 815 lei. Pachetul include cazare cu mic dejun, taierea porcului, foc de tabara, program artistic, cina festiva de Ajun si masa festiva de Craciun.

In aceeasi statiune, o pensiune cotata cu trei stele se poate inchiria integral unui grup la pretul de 2.000 de lei, tariful putand fi negociat pentru un sejur mai mare de patru nopti.

La Azuga, pretul pentru un pachet de Craciun pentru doua persoane la un hotel de patru stele aflat in apropierea partiilor Cazacu si Sorica este de 450 euro in camera dubla pe sejur sau de 540 euro in apartament pe sejur. Hotelul asigura transferul turistilor pana la partii si inapoi si ofera acces la garderoba de schiuri din hotel, la paintball si tiroliana.

Tot la Azuga, turistii pot achizitiona pachete la 599 lei de persoana pe sejur de trei nopti in camera dubla la o pensiune de patru stele care ofera mic dejun, masa festiva de Craciun, sauna, billiard, tenis de masa, darts, seif, internet, transport gratuit intre pensiune si partii si mini bar gratuit.

Ca o alternativa la Valea Prahovei, turistii pot opta pentru petrecerea Craciunului la Cornu intr-o vila de patru stele care are tariful de 69 euro de persoana pe noapte, valabil pentru sejur de minim doua nopti, in pret fiind incluse micul dejun, cina festiva, acces la piscina interioara, sauna, la sala de fitness, un pachet de servicii SPA si foc de tabara.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie