Nu mai este necesara inregistrarea formelor de exercitare a profesiei de Mediator ca operator de date cu caracter personal

 

Va informam ca, începând cu data de 2 aprilie 2012, a intrat în vigoare Decizia Presedintelui Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal nr. 23 din 26 martie 2012, publicata în Monitorul Oficial al României nr. 216 din 2 aprilie 2012. Potrivit art. 1 lit. a) din aceasta decizie, notificarea autoritatii de supraveghere nu mai este necesara când prelucrarea datelor cu caracter personal este efectuata de persoanele fizice sau entitatile private care desfasoara o activitate independenta, autorizata în baza unei legi speciale, în scopul îndeplinirii atributiilor lor legale.

Colegiul MediatorilorExceptia de la obligatia de a notifica nu exonereaza entitatea dumneavoastra, în calitate de operator în sensul Legii nr. 677/2001, modificata si completata, de îndeplinirea celorlalte obligatii care va revin potrivit dispozitiilor legale aplicabile în domeniul protectiei datelor cu caracter personal (de ex: informare, respectarea drepturilor persoanelor, securitatea prelucrarilor efectuate).

Anca Elisabeta Ciuca, Colegiul Mediatorilor

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie