Majoritatea soselelor din Botosani inchise din cauza ninsorilor. Armata a iesit la deblocarea lor.

 

Aproape toate drumurile nationale din judetul Botosani sunt inchise, la aceasta ora, din cauza viscolului. Singurele drumuri circulabile sunt cele care leaga Botosaniul de Iasi si Suceava. Autoritatile au intervenit in ultimele 24 de ore la zeci de urgente, dupa ce oamenii au ramas cu masinile ingropate in zapada pe drumurile din Botosani.

drum inzapezit1Sunt probleme si pe alte drumuri judetene din tara, fiind acoperite de zapada. Multe dintre ele sunt inchise in totalitate.  In Suceava, Drumul European 581, intre Crasna si vama Albita a fost inchis de autoritati, in timp ce in Vaslui autoritatile locale au cerut sprijinul militarilor pentru a debloca drumurile.

Toate masinile care au trecut pe Drumul European 581, pe tronsonul Crasna – Albita, au fost intoarse din drum.

In judetul Botosani, viscolul a spulberat zapada pe sosea, iar traficul rutier a fost paralizat aproape complet. Singurele tronsoane pe care se poate circula sunt drumurile nationale care fac legatura intre orasele Botosani si Suceava, respectiv Botosani si Iasi.

Sute de localitati din judetele Vaslui, Botosani, Suceava, Neamt si Iasi au ramas complet izolate din cauza nametilor.

Nametii fac imposibila interventia ambulantelor in  mai multe judete din tara. Femei insarcinate, gata sa nasca sau bolnavi cu afectiuni cronice, care aveau nevoie urgenta de medici, au asteptat ore in sir. In unele cazuri insa, ambulantele au ajuns prea tarziu.  Autoritatile abia fac fata cererilor, si asteapta, la randul lor, sprijinul armatei. Militarii au sapat in nametii care au acoperit soselele pana cand au ajuns la oameni.

Desi viscolul a incetat, in judetul Neamt sunt zeci de localitati unde traficul se desfasoara in conditii extrem de dificile.

antena3.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie