Facturi de 140 de milioane de euro au fost trimise Comisiei Europene pentru POSRDU

 

Premierul Victor Ponta a declarat sambata ca autoritatile de la Bucuresti au trimis Comisiei Europene cereri de decontare pe Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) in valoare de 140 de milioane de euro.

victor ponta4„Am facut tot ce am considerat ca este normal alaturi de domnul Antonescu si de ceilalti lideri USL pentru ca Romania sa aiba Guvern pana la Craciun, sa avem buget in luna ianuarie, sa putem sa functionam ca o tara normala, sa avem un leu care s-a intarit fata de euro, sa deblocam programele europene si vreau sa anunt ca astazi (sambata – n.r.) au plecat facturi de 140 de milioane de euro pentru POSDRU la Comisia Europeana”, a anuntat Victor Ponta.
Referitor la intalnirea avuta cu presedintele Traian Basescu in cursul acestei saptamani, Ponta a explicat ca a mers la aceasta intrevedere, intrucat a considerat ca ideea unui razboi prelungit „ar fi actionat impotriva intereselor celor 20 de milioane de roman”.

Platile pe POSDRU au fost deblocate pe 3 decembrie, conform unui anunt facut de seful Guvernului, dupa ce platile din cofinantarea UE pe acest program au fost intrerupte in luna februarie, iar programul a intrat in pre-suspendare in august.

Potrivit ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, platile pe POSDRU au fost „partial deblocate”, pentru o reluare integrala a decontarilor fiind necesara o noua misiune de audit in ianuarie.

capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie