Cartea de identitate electronica va intra in vigoare din 2013 si va contine date biometrice

 

Din 2013, vom calatori in statele Uniunii Europene cu carte electronica de identitate, potrivit unei Ordonante de Urgenta care a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial. Cartea electonica e un document distinct de cartea de identitate si va contine, printre altele, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

carte de identitate electronicaCartea electronica de identitate va contine datele cu caracter personal din cartea din identitate, adica: numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, fotografia titularului, C.N.P, adresa de domiciliu a titularului.

Pe langa acestea, cartea electronica de identitate va contine informatii noi despre titular. Punctual, cartea electronica de identitate va mai contine prenumele parintilor titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constand in imaginea faciala si imaginile impresiunilor papilare a doua degete.

capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie