Ce cumpara ExxonMobil de 1 miliard de dolari

 

Gigantul american ExxonMobil care alaturi de Petrom face cea mai ampla campanie de explorare realizata vreodata în sectorul de mare adâncime din Marea Neagra urmeaza sa achizitioneze în prima luna a anului viitor echipamente si servicii în valoare de circa 1 miliard de dolari pentru desfasurarea lucrarilor din perimetrul Neptun.

Exxon MobilPâna acum, cele mai importante contracte lansate de ExxonMobil au fost câstigate de firme din Marea Britanie, SUA, Canada sau Italia. Potrivit datelor centralizate de ZF de pe site-ul e-licitatie, ExxonMobil are în acest moment în desfasurare 12 licitatii pentru achizitia de echipamente si servicii destinate lucrarilor de exploarare în Marea Neagra, în valoare de pâna la 976,1 milioane de dolari.

Toate aceste licitatii au ca termen final pentru depunerea ofertelor jumatatea lunii ianuarie 2013. De departe cel mai valoros contract scos la licitatie de catre ExxonMobil este cel pentru achizitia de servicii de foraj marin în Marea Neagra pentru care americanii sunt dispusi sa scoata din buzunare între 250 si 750 de milioane de dolari.

Roxana Petrescu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie