Guvernul infiinteaza autoritatea „3 in 1”

 

Proiectul de OUG publicat luni de Finante prevede ca, pentru a se infiinta, A.S.F. preia, pana cel tarziu la 15 martie 2013, disponibilitatile banesti existente in conturi si patrimoniul de la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, precum si numarul de posturi si personalul celor trei autoritati, cu mentinerea tuturor drepturilor avute la data preluarii, inclusiv cele salariale.

Odata indeplinita aceasta etapa procedurala, ASF isi poate exercita prerogativele, iar CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor), CSSPP si CNVM se desfiinteaza si mandatele membrilor acestor autoritati, respectiv a membrilor conducerii acestora inceteaza de drept.

Totodata contractele, conventiile, intelegerile, protocoalele, memorandumurile, acordurile si celelalte acte incheiate de autoritatile desfiintate si aflate in executare isi mentin valabilitatea si se preiau de catre ASF. In mod similar, actele emise de autoritatile care se desfiinteaza isi pastreaza valabilitatea.

avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie