Opel va inchide in 2016 uzina de la Bochum

 

Opel, divizia din Europa a General Motor (GM), a anuntat luni ca intentioneaza sa închida uzina de la Bochum, Germania, în 2016.

„În ciuda eforturilor riguroase, nu am reusit sa schimbam situatia. Principalele motive sunt declinul dramatic al pietei auto europene si supracapacitatea întregii industrii auto din Europa”, se arata în declaratia Opel. În iunie GM a lansat prima data posibilitatea închiderii fabricii de la Bochum, aceasta urmând sa fie prima uzina auto din Germania care va fi închisa dupa cel de al doilea razboi mondial.

Producatorul auto american General Motors a anuntat în octombrie ca în acest an are de gând sa elimine 2.600 de noi locuri de munca, iar între 2013 si 2015 si-a propus sa-si reduca cu 500 milioane costurile fixe în Europa, pentru a putea ajunge la un punct de echilibru în regiune la mijlocul deceniului. Aproximativ 2.300 de angajati ai diviziei europene a GM au parasit deja grupul de la începutul anului.

Grupul american se asteapta ca în 2012 sa înregistreze pierderi de 1,5 pâna la 1,8 miliarde de dolari în Europa. Pentru a reduce costurile, GM are de gând ca în 2013 sa reduca, de la trei la doua, numarul de schimburi la uzina Opel de la Eisenach, Germania.

În trimestrul al treilea al acestui an profitul GM a scazut cu 12% în ritm anual pâna la 1,5 miliarde de dolari. GM a avut performante solide la nivel global,”cu exceptia Europei”, a declarat directorul financiar al General Motor, Dan Ammann.

GM a înregistrat pierderi de 478 milioane de dolari în Europa în trimestrul al treilea, iar cumulat în perioada care a trecut din 1999 si pâna în prezent grupul american a pierdut 17,3 miliarde de dolari în Europa.

capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie