Made in Romania- pantalonii Hugo Boss

 

Un investitor german a venit acum 20 de ani în România si a pus bazele unei afaceri, dupa investitii totale de 20 de milioane de euro, si al carui principal client este Hugo Boss. Citeste într-un material Economica.net despre fabricarea pantalonilor Hugo Boss în judetul Covasna.

Dupa revolutie, ceva s-a schimbat si în comuna Estelnic din judetul Covasna. Localizata la poalele muntilor Ciucului, acolo unde pasunile si padurile composesorale jucau un rol important în viata locuitorilor, un investitor german avea sa schimbe acest lucru. Locul sapei a fost luat de masinarii pe care taranii nu le mai vazusera niciodata, si la care trebuiau sa învete a lucra pentru unul dintre cei mai mari branduri din lume: Hugo Boss.

Decizia lui Dietrich Bock de a deschide o fabrica pentru producerea pantalonilor a fost luata în 1991, iar de atunci, au mai fost deschide alte trei unitati. „Decizia de a începe o afacere în România a fost luata în 1991, bazata pe factorii de la aceea vreme, în special datorita legislatiei cu privire la dezvoltare în comparatie cu alte tari din Europa de Est. Nu avem nici un regret cu privire la decizia noastra de a veni în România. România este centrul si platforma noastra de know-how, dar si centrul nostru de logistica, de unde ne putem dezvolta în continuare”, a declarat pentru Economica.net, Dietrich Bock.

Dupa ce fabrica de la Estelnic, specializata în productia de pantaloni clasici de barbati  a fost deschisa în 1992, aceasta si-a dublat capacitatea de productie doi ani mai târziu. În 1997 a fost deschisa o noua fabrica la Sfântu Gheorghe – Transilvanian Trousers, unde productia era orientata în special spre confectionarea pantalonilor sport. Compania produce pentru renumitul brand Hugo Boss, iar colectia se schimba foarte des. Trei ani mai târziu, tot la Sfântu Gheorghe, ia fiinta Ready Garment Technology, unde se vopsesc si se spala diversele produse din textile. Iar în 2004 se deschide o alta unitate de productie a pantalonilor, la Baraolt.

În total, în decursul a 20 de ani, s-au investit 20 de milioane de euro.

99% din productie merge la export

Acum, anual, fabricile din România ale grupului Dietrich Bock und Partner, cu activitati si în Germania si Ucraina, produc aproximativ 1,4 milioane de pantaloni si aproximativ opt milioane de articole sunt vopsite si spalate. Iar din productia totala, 99% merge la export.

Totusi, pe viitor, Dietrich Bock spune ca  se va concentra si pe propriul brand de pantaloni, care se gaseste într-un magazin propriu din Târgu Secuiesc. „The Valley of Trousers este un mic brand pe care îl detinem. Pentru moment continuam sa investim în dezvoltare, iar acest proiect nu este prioritar. Vom începe sa investim în acest brand la sfârsitul anului viitor, dupa ce vom finaliza o alta investitie pe care am început-o”, a declarat pentru Economica.net, Dietrich Boch.

Pentru ce branduri se fac pantaloni  

Clientul de baza al companiilor din grupul german este Hugo Boss, însa aici se mai produc si articole pentru retailerii precum  Hiltl, Leithauser, Strellson, Leithauser, Nikatex, Italpant, Rene Lezard sau Willy Bogner.

„Grupul nostru de firme a încerca întotdeauna sa se cocentreze pe brandurile premium. Aceasta politica merge mai departe si arata rezultate bune si ne permite sa abordam noi clienti. Cifra de afaceri per client urmeaza regula generala, si anume 80% din afacere se face cu 20% dintre clienti, dar acel 80% este bine echilibrat”, a mai adaugat Bock.

Andrada Ghira, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie