Incep neintelegerile in USL: PNL nu vrea alianta cu UDMR

 

Ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Hasotti, care, potrivit numaratorii paralele a USL, va obtine un nou mandat de parlamentar, a declarat, luni dimineata, pentru Mediafax, ca este ferm impotriva unei aliante la guvernare a USL cu UDMR.
„Sunt ferm impotriva unei aliante la guvernare cu UDMR”, a spus Hasotti.

Intrebat de ce este impotriva acestei aliante, liberalul a raspuns: „Pentru ca nu este cazul si pentru ca asta am promis electoratului, ca UDMR sa ramana in opozitie”.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale cu Uniunea.
„Am vorbit la telefon cu presedintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale si mi-a confirmat faptul ca UDMR de maine este dispusa si vom incepe discutiile pentru a avea o majoritate constitutionala, o majoritate guvernamentala si parlamentara care sa permita modificari si reforme importante in anii care urmeaza”, a spus Ponta.
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminica noaptea, ca USL nu a discutat cu UDMR despre o alianta, nicidecum despre o alianta de guvernare, el aratand ca declaratia premierului Ponta referitoare la acest subiect inseamna disponibilitatea USL la a discuta niste „formule de asociere”.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminica seara, ca a vorbit cu cei mai importanti lideri politici, inclusiv cu seful PSD, Victor Ponta, iar de luni Uniunea „va incepe discutii fiindca e nevoie de stabilitate, de decizii coerente, si nu de certuri si de dispute politice sterile”.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie