REZULTATE EXIT-POLL alegeri parlamentare: USL obtine CEL PUTIN 54% din voturi si CASTIGA DETASAT

 

USL a câştigat detaşat alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, potrivit institutelor de sondare a opiniei publice CURS, CCSB şi CSOP. Conform rezultatelor CURS, USL a obţinut 56,96% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 57,58% pentru Senat; potrivit CCSB, USL a obţinut 56,8% din voturi la Camera Deputaţilor şi 58,3% la Senat, iar CSOP creditează alianţa cu 54% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 55% pentru Senat.

Chiliman: Am câştigat toate mandatele din Sectorul 1 – doi senatori şi patru deputaţi

Ne-am făcut datoria. Am câştigat toate cele şase mandate – patru de deputaţi şi două de senatori – din Sectorul 1. A fost o luptă grea, dar pe care am reuşit să o câştigăm„, a afirmat Chiliman.
Ponta: Am discutat cu Kelemen Hunor, de luni începem discuţii pentru o majoritate constituţională împreună

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale împreună cu Uniunea.

Ponta: În perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri

Vreau să cer tuturor actorilor politici, începând cu preşedintele ţării, cu noii parlamentari, cu cei care vor face parte din noul Guvern, să înţeleagă că România are nevoie de pace, o perioadă de reconstrucţie„, a spus Ponta.

În perioada următoare, cine va ridica sabia, de sabie va muri”, a continuat premierul.

Ponta: Oamenii din Gorj au venit în număr record la vot, peste două treimi m-au votat

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, la Târgu Jiu, că le mulţumeşte locuitorilor din judeţul Gorj care au ieşit în număr record la vot, iar peste două treimi dintre ei i-au acordat votul pentru un nou mandat.

Dragnea: Cred că Băsescu va da dovadă de înţelepciune şi Ponta va fi desemnat premier

Cred că şi preşedintele Traian Băsescu va avea suficiente resurse să dea dovadă de înţelepciune şi premierul propus de USL, adică Victor Ponta să fie cel desemnat ca să înceapă cât mai rapid construcţia bugetului şi reconstrucţia României„, a spus Dragnea.

Antonescu: Scorul USL este victoria împotriva regimului Băsescu

„Votul de astăzi înseamnă nu doar victoria unei formaţiuni, e cel mai mare scor politic pe care o alianţa l-a obtinut din ’90 şi până azi, e victoria împotriva regimului Băsescu, este sentinţa dreaptă, definitivă, ireconciliabilă, pe care aţi dat-o regimului Băsescu”, a spus liderul liberal.

UPDATE 21:00 – REZULTATE EXIT-POLL

CURS:

Rezultate Camera Deputaţilor: USL: 56,96 %, ARD: 18,12%, PPDD: 12,95%, UDMR: 5,19%, PRM: 2,39%, PER: 1,47%, PPMT: 1,21% iar alţii 1,71%

Rezultate Senat: USL: 57,58 %, ARD: 18,87 %, PPDD: 13,09 %, UDMR: 5,16 %, PRM: 2,25%, PER: 1,42%, PPMT 1,16% şi alţii 0,47%.
CCSB:

Rezultate Camera Deputaţilor: USL: 56,8%, ARD: 19%, PPDD: 13,8%, UDMR: 5,1%,

Rezultate Senat: USL: 58,3%, ARD: 19,6%, PPD: 14,1%, UDMR: 5,2%

Citeşte şi: EXIT-POLL CCSB: USL a obţinut 56,8% pentru Camera Deputaţilor şi 58,3% la Senat

CSOP:

Rezultate Camera Deputaţilor: USL: 54%, ARD: 19%, PPDD: 10%, UDMR: 5%

Rezultate Senat: USL: 55%, ARD: 19%, PPDD: 10%, UDMR: 5%

 mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie