Mircea Dusa atentioneaza prefectii si primarii sa fie pregatiti cu surse de electricitate alternative in cazul unei situatii neprevazute la sectiile de votare

 

Ministrul de Interne, Mircea Dusa, a atras atentia prefectilor si primarilor, la videoconferinta de vineri, sa asigure, in ziua alegerilor parlamentare, surse alternative de energie electrica in sectiile de votare, pentru ca procesul electoral sa se defasoare normal si in situatii neprevazute, potrivit Mediafax.

„Atragem atentia prefectilor si primarilor ca daca, Doamne fereste, situatia o impune, sa aiba si surse alternative de alimentare cu energie electrica sau surse de iluminat, pentru ca votul sa se desfasoare corect, daca vor fi probleme deosebite”, a spus Dusa, citat de corespondentul Mediafax.

El a adaugat ca din sectiile de votare nu trebuie sa lipseasca sursele de incalzire.

„Ii rog pe prefecti, pe presedintii consiliilor judetene si pe primarii municipiilor, oraselor si comunelor sa ia toate masurile pentru asigurarea conditiilor de amenajare a sectiilor de votare cu caldura, pentru cei care sunt in sectii si pentru alegatori”, a spus ministrul.

Citeste si Dusa: 441.769 de romani, cifra oficiala a romanilor din strainatate care au drept de vot

Dusa le-a transmis si celor de la Ministerul Economiei sa ia masuri ca duminica sa existe probleme cu alimentarea cu energie electrica, avand in vedere ca, in anumite perioade, la alegeri au fost sectii de votare care au ramas nealimentate cu energie.

Ministrul de Interne i-a rugat pe politisti si pe jandarmi „sa fie prezenti in strada, chiar de astazi (vineri – n.r.), ca sa nu avem probleme acum, pe ultima suta de metri”.

„Intotdeauna, spre sfarsitul campaniei electorale, fiecare competitor probabil ca mai incearca sa influenteze electoratul. Sa-l influenteze, caci asa este in campanie, dar sa o faca respectand legea si sper ca incidente in aceasta dupa-amiaza si la noapte nu vor exista”, a declarat Mircea Dusa.

Ministrul de Interne si-a exprimat convingerea ca alegerile din 9 decembrie vor fi corecte si ca membrii birourile electorale ale sectiilor de votare vor respecta „exact” procedura de urmat in sectii.

„Luni sau marti, cand vom avea rezultatul final, sunt convins ca alegerile vor reflecta numai si numai votul cetatenilor romani, si cei cu domiciliul in tara si cei cu domiciliul in strainatate. Sigur ca am luat masuri mai serioase in sectiile de votare din strainatate, ca votul sa fie unul corect si cu respectarea legii”, a spus Dusa.

Totodata, Dusa a cerut jandarmilor si politistilor din judetele Alba si Constanta sa manifeste vigilenta si sa previna producerea oricaror incidente la alegerile parlamentare si la referendum.

„V-as ruga sa acordati o atentie deosebita in judetele Alba si Constanta, unde avem si referendumuri locale, si mai ales in judetul Alba”, a afirmat ministrul de Interne, adaugand: „am inteles ca si astazi (vineri – n.r.) au fost cateva incidente acolo, legat de unele tabere care se confrunta in mobilizarea oamenilor la vot”.

Dusa a spus ca detine informatii potrivit carora in judetul Alba au mai existat incidente legate si de organizarea referendumului, fara a preciza care sunt acestea.

„V-as ruga pe cei de la IPJ, pe cei de la Jandarmi sa luati toate masurile ca sa nu avem la noapte probleme sau in zilele urmatoare si atat activitatea de vot pentru Parlamentul Romaniei, cat si votul pentru referendum sa se desfasoare in conditii normale”, a conchis Dusa.

Consilierii judeteni din Alba au decis, in luna noiembrie, organizarea, in ziua alegerilor parlamentare, a unui referendum prin care populatia din 35 de comune si orase din judet va fi consultata cu privire la proiectul minier de la Rosia Montana.

romanialibera.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie