Cererea de eliberare din penitenciar a fostului general Atanasie Stănculescu, amânată de instanţă pentru 4 ianuarie

 

Tribunalul Ilfov a amânat vineri, pentru 4 ianuarie 2013, judecarea cererii depuse de fostul general Victor Atanasie Stănculescu privind întreruperea executării pedepsei de 15 ani primită în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.


Tribunalul Ilfov a amânat procesul deoarece avocaţii lui Stănculescu nu s-au prezentat în sala de judecată.

Victor Atanasie Stănculescu (84 de ani) solicită instanţei eliberarea din penitenciar pentru a se putea trata într-un spital civil, susţinând că suferă de mai multe boli grave.

De altfel, la un termen anterior, unul dintre avocaţii lui Stănculescu a declarat că fostul general „suferă de 12 patologii cronice”, între care şi de o formă de leucemie, boli ce nu pot fi tratate în reţeaua sanitară a sistemului penitenciar.

Victor Atanasie Stănculescu a mai fost eliberat în 2009, pentru o perioadă de trei luni, tot pentru motive de sănătate.

Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Medicină Legală finalizat în decembrie 2008, Victor Atanasie Stănculescu are mai multe afecţiuni, asociate şi cu vârsta înaintată, care generează un risc permanent de decompensare a echilibrului biologic. De aceea, trebuie să urmeze tratamentul medicamentos şi se impune o monitorizare medicală permanentă şi asigurarea unui regim igieno-dietetic.

Completul de nouă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, la 15 octombrie 2008, condamnarea la 15 ani de închisoare a generalilor în rezervă Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac, în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, pentru omor deosebit de grav, precum şi la degradare militară. AGERPRES

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie