Institutul Cantacuzino nu va fi desfiintat

 

Institutul Cantacuzino nu va fi desfiintat, a anuntat ministrul sanatatii, Raed Arafat, într-un interviu acordat Agerpres.

Potrivit acestuia, a fost elaborat un Memorandum în care se prevede posibilitatea unei solutionari prin asocierea cu Antibiotice Iasi.

Institutul Cantacuzino va fi reorganizat astfel încât sa aiba o perspectiva de viitor, iar productia de vaccinuri va fi manageriata de Antibiotice Iasi, spunea ]n urma cu putin timp premierul Victor Ponta.

„Au lucrat, domnul Arafat si ceilalti, de ceva timp în ideea de a salva Institutul Cantacuzino, nu doar de a-l salva, dar de a da o anumita perspectiva de viitor. Ori asta înseamna ca cercetarea si dezvoltarea ramân autonome, sustinute de catre minister. Ideea a fost ca productia sa fie manageriata de catre cei de la Antibiotice, acolo unde statul are participatie majoritara si va ramâne, nu va vinde niciodata. Antibiotice Iasi a fost si este producatorul român cu cele mai bune rezultate, au profit, produc aici în România si, repet, este o societate la care statul român are participatia majoritara, deci avem controlul. E o idee de salvare a productiei si a cercetarii”, potrivit lui Victor Ponta.

capital.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie