Facilitati pentru membrii Colegiului Psihologilor din Romania incepând cu data de 1 Ianurie 2013

 

Consiliul Colegiului Psihologilor din Romania a adoptat la propunerea presedintelui prof. univ. dr. Mihai Anitei in ultima sa sedinta hotararea privind aprobarea unor facilitati pentru membri.

Astfel, propunerea viza expedierea prin serviciul de posta/curierat a actelor de atestare si de certificare profesionala.

Am luat aceasta decizie intrucat am avut multe solicitari din partea membrilor nostri, in ciuda multor opinii nefavorabile, pentru a scuti membrii nostri de la plata unor cheltuieli inutile cu deplasarea in Bucuresti. Din cate cunosc, suntem prima organizatie profesionala care adopta aceasta modalitate de expediere a atestatelor profesionale pentru membrii sai.”, a declarat prof. univ. dr. Mihai Anitei.

Documentele vor fi trimise prin posta incepand cu data de 1 ianuarie 2013, la adresa specificata de catre psihologi, costurile de expediere fiind suportate din bugetul Colegiului Psihologilor din Romania.

De asemenea, Colegiului Psihologilor din Romania elibereaza psihologilor romani care doresc sa profeseze in stele membre ale Uniunii Europene, incepand cu aceiasi data, certificatele de conformitate si in limba engleza. Acest fapt faciliteaza accesul psihologilor romani pe piata serviciilor psihologice din Uniunea Europeana si reduce in mod semnificativ cheltuielile efectuate de catre membri cu recunoasterea profesionala.

Precizam pe aceasta cale faptul ca singurul document de autorizare profesionala recunoscut la nivelul Uniunii Europene pentru psihologii romani este atestatul de libera practica insotit de certificatul de conformitate, emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania, autoritate de reglementare nationala inregistrata la Comisia Europeana.

amosnews.ro

Cuvinte cheie: ,

 

1 comentariu

  1. Florentina Cotoiu spune:

    Psihologii NU primesc acasa atestatele, desi este afisat pe site-ul COPSI ca facilitate acordata psihologilor. Nu exista metodologie, de! Asa ca cei din Satu Mare sau Timisoara vor continua sa faca drumetii la Bucuresti.

Adaugă părerea ta


 

Distribuie