Numarul de alegatori prezentat de BEC nu include Diaspora

 

Situatia statistica publicata joi de BEC (Biroul Electoral Central), potrivit careia numarul total al alegatorilor la scrutinul de duminica este 18.248.414, nu indica si numarul votantilor aferenti sectiilor de votare din Diaspora, la fel cum s-a intamplat si la alegerile parlamentare din anul 2008.

La rubrica „numarul alegatorilor” aferenta celor 306 de sectii de votare din circumscriptia electorala 43 pentru Diaspora este mentionata cifra zero, spre deosebire de cele 18.456 de sectii de votare din tara, in dreptul carora este mentionat pentru fiecare numarul de votanti.

BEC a publicat situatia sectiilor de votare organizate pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului din data de 9 decembrie 2012, pe circumscriptii electorale si localitati, cu numarul alegatorilor arondati pe fiecare sectie de votare.

Potrivit situatiei publicate de BEC, numarul total al alegatorilor este 18.248.414.
Nici la alegerile parlamentare din anul 2008, desfasurate pe aceeasi legislatie, situatia prezentata de BEC cu numarul alegatorilor nu indica numarul votantilor din sectiile din Diaspora.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca Guvernul Ponta creeaza conditii de fraudare a alegerilor neanuntand numarul de electori si a amintit Executivului sa nu-i omita pe cei 500.000 de romani cu domiciliul in strainatate.

„Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile pana la alegeri si creeaza conditii de fraudare prin neanuntarea numarului de electori. Este obligatia Guvernului sa faca public numarul de cetateni romani cu drept de vot. ii atentionez sa nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetateni romani cu domiciliu in strainatate. Ei au domiciliul stabil si trebuie inclusi in listele permanente din diaspora”, a spus Basescu.

Presedintele a mentionat ca acestia sunt parte din corpul electoral permanent, al caror domiciliu este declarat.

Traian Basescu a precizat ca situatia se afla la MAI, iar Directia Consulara face actualizarea.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie