Motivarea arestarii lui Trasculescu

 

Fostul deputat Alin Trasculescu a dat dovada de un cinism ce reiese din continutul tuturor interceptarilor, in contextul in care a inteles sa-si foloseasca influenta conferita de calitatea sa de demnitar pentru a obtine bani, arata Tribunalul Bucuresti, in motivarea deciziei de arestare a acestuia.

„Instanta retine cinismul de care a dat dovada inculpatul si care se desprinde din intregul continut al interceptarilor realizate in cauza, de faptul ca intelege sa se foloseasca de influenta pe care o are sau despre care afirma ca o are asupra unor functionari, pentru a obtine in folosul sau diverse sume de bani”, se arata in documentul citat.

Interventia pe care o face fostul demnitar, mai arata judecatorul, consta in deturnarea mecanismului legal al procedurii atribuirii unor pachete de lucrari.

Instanta arata ca, in loc ca astfel de lucrari sa fie contractate in conditii transparente, echitabile si corecte pentru toti participantii, se ajunge ca, prin asemenea interventii, prin traficul de influenta, prin coruptie, beneficiarii acestor contracte sa fie doar acele persoane care au inteles sa actioneze in mod ilicit, prin „cumpararea” sprijinului sau influentei unor persoane.
„Faptul ca astfel de actiuni au loc la un asemenea nivel al autoritatilor publice nu face decat sa reliefeze gravitatea faptei si periculozitatea faptuitorilor”, se mai arata in document.

Fapte precum cele descrise, mai arata instanta, comise in imprejurari precum cele aratate, nu fac altceva decat sa erodeze increderea pe care cetateanul trebuie sa o aiba in institutiile publice, in modul lor corect de functionare.

„Or, pierderea increderii in functionarea conforma cu legea a autoritatilor publice este profund pagubitoare ordinii de drept, deoarece vatamarea astfel produsa nu afecteaza un numar restrans, limitat de persoane, ci intreaga societate”, conchide judecatorul.

In fine, analizand propunerea formulata de catre Parchet si prin prisma dispozitiilor Codului de procedura penala, instanta apreciaza ca actuala faza procesuala, actele ce urmeaza a fi efectuate pentru continuarea si terminarea urmaririi penale reclama cu prisosinta privarea de libertate a inculpatului, masura preventiva privativa de libertate fiind necesara pentru buna desfasurare a procesului penal.

La acest moment, se arata in motivare, fata de circumstantele reale ale cauzei, instanta nu poate da eficienta circumstantelor personale ale inculpatului T., constand in lipsa antecedentelor sale penale, situatia familiala sau conduita sa in societate, anterioara savarsirii faptelor.

Fostul deputat Alin Trasculescu, pentru care Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare preventiva, a ajuns, in 29 noiembrie, in arestul Politiei Capitalei, fiind incarcerat.
Trasculescu a scris din arest o scrisoare, postata pe un site al sau, in care sustine ca este nevinovat si ii intreaba pe alegatorii vranceni daca sa mai continue drumul in politica sau sa se retraga, spunand ca va afla acest lucru in 9 decembrie.
Fostul deputat, acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor societati, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei din 29 noiembrie a Tribunalul Bucuresti, prin care a fost admisa cererea in acest sens formulata de procurorii anticoruptie. Decizia Tribunalului nu este definitiva.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie