Aparatura medicala moderna pentru sectiile de pediatrie urgenta, finantata de bugetul de stat

 

Dotarea cu aparatura medicala moderna a compartimentelor de primiri urgente de la spitalele regionale de pediatrie, care au fost preluate recent de Ministerul Sanatatii, va fi finantata de la bugetul de stat, a anuntat miercuri, la Pitesti, ministrul Raed Arafat.

„Din aceasta luna deja am preluat compartimentele de primiri urgente la finantarea Ministerului Sanatatii, este un lucru care a fost promis demult. Am preluat patru compartimente de primiri urgente de la spitalele de copii din Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Brasov la finantarea din bugetul de stat. Pana acum, ele erau finantate din venituri proprii de la CNAS si nu faceau fata, iar acum ele sunt in mod egal tratate ca unitatile de primiri urgente de la spitalele judetene. Ei primesc acum si salariile, si medicamentele, si materialele de la bugetul de stat. (…) Pentru dotari, pentru aparate de anestezie, monitoare, achizitia se va face prin Ministerul Sanatatii, prin licitatie nationala”, a spus Raed Arafat, dupa vizita efectuata la Spitalul Regional de Pediatrie din Pitesti.

El s-a declarat multumit de felul in care arata sectiile de la unitatea medicala din Pitesti, dar a mentionat ca mai sunt necesare unele dotari cu aparatura moderna.

„Salile de operatii au nevoie cu certitudine de un sprijin la nivelul dotarii, la nivelul urgentei au primit dotare in 2007, care e inca functionala si este la un nivel foarte bun. (…) Cu certitudine, unul dintre domeniile la care mai trebuie lucrat este reprezentat de salile de operatii. (…) Din cauza asta noi, acum, facem acest program in care spunem ca ne concentram fortele pe urmatorii doi ani pe un numar mai mic de spitale, ca sa putem sa ridicam nivelul”, a precizat ministrul Sanatatii.

Raed Arafat s-a intalnit anterior cu managerii si directorii medicali ai unitatilor sanitare din judetul Arges, principala tema a discutiilor fiind procesul de modernizare a spitalelor.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie