Hotararea incetarii mandatului de senator al lui Mircea Diaconu nu a fost luata din lipsa de cvorum

 

Senatul a luat act in sedinta de marti de incetarea mandatului de senator a liberalului Mircea Diaconu incepand cu 19 iunie 2012, dar nu a putut adopta o hotarare in acest sens, din lipsa cvorumului, in plen fiind prezenti doar 23 de parlamentari.

„Suntem astazi in fata formalitatii de a inchide acest conflict printr-o hotarare a Senatului. Practic, este vorba de a lua act, de a constata incetarea calitatii de senator a domnului Mircea Diaconu incepand cu data de 19 iunie 2012 si a declara vacant postul de senator”, a afirmat presedintele Senatului, Crin Antonescu.

Hotararea Senatului prin care se ia act de incetarea mandatului de senator a liberalului Mircea Diaconu a fost citita de presedintele Comisiei juridice, senatorul Toni Grebla, insa nu a fost votata de plen din cauza lipsei de cvorum.

„Avand in vedere decizia 3104 din 19 iunie 2012 a ICCJ, dar si decizia CCR 272/ 2012 referitoare la sesizarea formulata de presedintele CSM privind existenta unui conflict juridic de natura constitutionala propunem plenului Senatului sa adopte urmatoarea hotarare: Senatul a luat act de incetarea calitatii de senator a domnului Mircea Diaconu din data de 19 iunie 2012 si declara vacant locul din Senat din circumscriptia electorala numarul 3 Arges, colegiul uninominal numarul 1”, se arata in hotararea citita de presedintele Comisie juridice Toni Grebla.

Liderul Grupului PDL de la Senat, Cristian Radulescu, a afirmat ca nu este vorba de o revocare de mandat in cazul lui Mircea Diaconu, ci de faptul ca Justitia „la cel mai inalt nivel” a anuntat inca de pe data de 19 iunie ca a incetat mandatul.

„In reglementarile interne ale noastre, ale Senatului, este prevazuta aceasta procedura. Scopul intrunirii noastre aici este sa luam act de acest lucru. Exista un conflict de natura juridica intre Senat si iCCJ. Noi trebuie acum pur formal sa ne vedem si sa declaram postul vacant, ceea ce nu s-a facut pentru ca nu era cvorum si cei prezenti au luat act de faptul ca a incetat acest mandat. Nu s-a dat nicio hotarare, doar s-a luat act. Practic, nu s-a tinut sedinta pentru ca nu era cvorum. Senatul a facut ce s-a putut in conjunctura asta. Trebuie sa apara in Monitorul Oficial si nu va fi publicat. S-a luat act, nu s-a votat o hotarare. Nu cred ca va fi timp sa se repete plenul. S-a spus celor de fata in lipsa de cvorum ca mandatul domnului Diaconu a incetat. Noi am luat act de asta”, a spus Radulescu.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie