Senatorul Ioan Ghise il va da in judecata pe Traian Basescu

 

Senatorul liberal Ioan Ghise a declarat marti ca il va actiona in judecata pe Traian Basescu pentru infractiunea de ultraj, dupa ce ofiterii SPP l-au indepartat pe Ghise de la receptia oferita la Palatul Cotroceni de Ziua Nationala a Romaniei.

„Joi 29 noiembrie, la receptia de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu a comis ultraj asupra unui senator al Romaniei prin intermediul ofiterilor de la Serviciul de Protectie si Paza care ii executa ordinele. Cand eu, ca senator al cetatenilor brasoveni pe care ii reprezint in Parlament, mi-am dus mana la nodul de la cravata, trei ofiteri SPP m-au luat pe sus si m-au dus in strada in afara Palatul Cotroceni. Pentru fapta comisa de catre Traian Basescu prin intermediul ofiterilor SPP impotriva mea il voi actiona in judecata pentru infractiunea de ultraj”, a spus Ghise, intr-o conferinta de presa.

„Cetatenii romani sa stie si sa judece fiecare pentru sine cum s-ar simti cand Basescu le-ar face lor acelasi lucru prin infractiuni si incalcandu-le drepturile si libertatile fundamentale garantate prin Constitutie”, a adaugat senatorul liberal.

In opinia lui Ghise, SPP a incalcat din punct de vedere constitutional imunitatea unui senator cu privire la opiniile exprimate in executarea mandatului, libertatea de exprimare a opiniilor care „este inviolabila”, dar si alte legi.

agerpres.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie