Atentie la ce instalati pe smartphone-uri. In spatele multor aplicatii stau ascunsi mii de virusi

 

Hackerii vaneaza in special smartphonurile cu sistem de operare Android, care numara numai in Romania cateva milioane de utilizatori. Piratii virtuali va pot incarca factura cu mesaje si convorbiri telefonice.

SMS Troian este considerat cel mai periculos virus care poate afecta un smartphone. Este frecvent ascuns in spatele unor jocuri care pot fi descarcate gratuit pe telefon.

Iata cum infecteaza telefonul atunci cind ati descarcat o aplicatie virusata: Mai intai va cere voie sa trimita SMS-uri ori sa faca apeluri telefonice in numele dumneavoastra. Aici ar trebui sa apara primul semn de intrebare.
Cei care nu isi dau seama si nici nu au un anti-virus instalat se pot trezi cu facturi mari la telefon, pentru ca virusul trimite SMS-uri catre numere cu suprataxa.
„18 la suta din device-urile din tara noastra au avut la un moment dat o urma de acest virus„, spune Liviu Arsene, expert securitate.
Alt virus, Fakeinst, desi nu provoaca pagube materiale, va poate lasa fara contacte si datele de pe telefon. Este cel mai raspandit virus care sta ascuns in aplicatii aparent inofensive.
Pacalesc utilizatorul sa instaleze un client de messenger, ca apoi sa primeasca o eroare de genul nu este compatibil cu telefonul dumneavoastra, dar in fundal poate sa traga contacte, sms-uri etc„, mai explica Liviu Arsene.
Ca sa nu aveti astfel de probleme, descarcati aplicatiile doar din portalurile oficiale, precum Google Play.
In Romania sunt in prezent aproape 5 milioane de utilizatori de smartphone. Datele arata ca in perioada 2004 – 2010 pentru telefoanele mobile inteligente existau aproape 1100 de virusi. In 2011 vorbeam deja de 6.200 de amenintari. Anul acesta, in doar 10 luni au fost detectati deja 30 de mii de virusi.

stirileprotv.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie