Acte de identitate intocmite pe teren de lucratorii de la Evidenta Populatiei

 

Purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog, a declarat, duminica, ca in ultima saptamana de campanie reprezentantii serviciilor de Evidenta a Persoanelor se vor deplasa in localitatile izolate cu urna mobila si camere digitale, pentru a intocmi acte de identitate pentru cei interesati sa voteze.

„MAI prin Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date a dispus o serie de masuri prin care sa faciliteze obtinerea actelor de identitate de catre persoanele care nu detin acte valabile. Incepand de saptamana viitoare, serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor vor intensifica deplasarile cu urna mobila si aparatele digitale in localitatile aflate la distante mari fata de sediu pentru preluarea imaginilor si a cererilor pentru obtinerea documentelor de identitate”, a declarat Dajbog.

Oficialul MAI a mai precizat ca serviciile de evindenta a persoanelor vor avea program extins de lucru cu publicul, inclusiv sambata si duminica in ziua alegerilor.

Dajbog a mai anuntat ca au fost confectionate stampilele cu mentiunea de vot, au fost tiparite buletinele de vot si timbrele autocolantele, care urmeaza sa fie distribuite pana pe 7 decembrie.

Purtatorul de cuvant al MAI a anuntat situatia sesizarilor legate de incalcarea legislatiei electorale in primele trei saptamani de campanie electorala pentru parlamentare, precizand ca au fost inregistrate 557 de sesizari si s-au aplicat amenzi de peste 100 de mii de lei.

Oficialul MAI a precizat ca numarul sesizarilor reprezinta mai putin de o treime fata de cele de la alegerile locale, in acelasi interval de trei saptamani de la inceperea campaniei electorale.

„In cele trei saptamani de campanie electorala au fost inregistrate 557 de sesizari privind posibile incalcari ale legislatiei electorale, fara a fi semnalate evenimente deosebite. Majoritatea sesizarilor se refera la afisajul electoral (…)Au fost constatate 224 de contraventii pentru care au fost aplicate amenzi in valoare de peste 100 de mii de lei. Pana in prezent se efectueaza verificari cu privire la 215 sesizari privind posibile infractiuni, dintre care 31 se refera la mita electorala”, a precizat purtatorul de cuvant al MAI.

In ceea ce priveste mita electorala cele mai multe sesizari se refera la oferirea de mese festive gratuite, oferirea de bauturi alcoolice, dar si oferirea de servicii gratuite precum servicii medicale sau servicii juridice.

Monica Dajbog a precizat ca 302 sesizari au fost cele din mediul rural, iar 255 in mediul urban.

De asemenea, cele mai multe sesizari inregistrate de MAI au fost facute in judetele Prahova, Dambovita si Gorj, iar cele mai putine in Bihor, Bistrita si Tulcea, unde s-au depus mai putin de cinci sesizari.

mediafax.ro.

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie