Alpha Bank nu va fi executata silit. Cazul poate avea valoare de precedent

 

Avocatii de la Tuca Zbarcea si Asociatii au obtinut pentru Alpha Bank o decizie judecatoreasca ce respinge caracterul executoriu al unei scrisori de garantie bancara. Un astfel de caz are sanse sa capete valoare de precedent pentru toate scrisorile de garantie emise inainte de aparitia Noului Cod Civil

Alpha Bank a obtinut  anularea unei proceduri de executare silita in valoare de 600.000 de euro. Procedura de executare silita fusese initiata in temeiul unor scrisori de garantie bancara emise inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil. Avocatii Alpha Bank au pus in discutie caracterul de titlu executoriu al acestora. Instanta a dispus totodata anularea intregii proceduri de executare intreprinse impotriva Alpha Bank, precum si intoarcerea executarii silite.

„Speta se va putea dovedi un precedent pretios pentru disputele legate de figura juridica a scrisorii de garantie bancara, in special in ipoteza in care acesteia ii este aplicabila legislatia anterioara intrarii in vigoare a Noului Cod Civil. Concret, in acest litigiu teza centrala dedusa judecatii a constat in absenta caracterului executoriu al scrisorilor de garantie bancara emise inaintea datei de adoptare a Noului Cod Civil”, a declarat Ioana Hrisafi, Avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Capital.ro.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie