Eurosport scos din grila de programe de la RCS & RDS?

 

Compania RCS & RDS nu a operat nicio modificare în grila de programe Digi TV referitor la canalul Eurosport, au declarat pentru Capital reprezentantii operatorului.

RCS & RDS, compania lider pe piata serviciilor de televiziune si de internet din România, se afla în centrul atentiei de câteva zile dupa ce a scos de pe platforma de televiziune Digi canalul Discovery si se zvoneste ca va renunta si la Eurosport.

Surse din piata afirma ca întelegerea de retransmisie cu Eurosport expira la finalul acestui an, iar prelungirea contractului s-ar fi blocat în acest moment în detaliile financiare.

Concret, pentru a prelua continutul Eurosport 1 si 2, RCS & RDS n-ar mai fi de acord sa achite circa 0,4 euro/luna/abonat, ceea ce, în conditiile actuale, ar însemna costuri de peste 7 milioane de euro pe an. Asta în conditiile în care în Ungaria, spre exemplu, preturile pentru Eurosport 1/2 ar fi mai mici cu peste 50% fata de România: 0,09 euro/luna/abonat. Unii abonati au anuntat Capital ca postul de sport care transmite primele doua ligi germane si Tour de France a fost scos deja din grila.

Zvonuri de scoatere a Eurosport din pachetele TV. Dolce: NU. Digi: nu comenteaza

„Nu am operat nicio modificare în grila de programe Digi TV referitor la canalul Eurosport. Cei care nu mai pot receptiona un anumit canal din grila Digi TV, trebuie sa se adreseze Serviciului Relatii cu Clientii, pentru identificarea cauzelor exacte. Recomandam abonatului Digi TV ca, înainte de a apela la acest serviciu, sa efectueze o scanare automata din meniul televizorului si din meniul decodorului – dupa caz.”

Eurosport este cel unul dintre cele mai scumpe canale TV din grila cablistilor.

Bogdan Biszok, capital.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

1 comentariu

  1. Matei spune:

    SUPER!!! Este o concurenta neloiala pe care RDS o face fara jena. Eurosport este canalul de sport pe care nu il veti avea niciodata. Eu unul am sa caut provideri la care nu am astfel de surprize! RUSINE!!!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie