Fermierii pot lua bani grei de la UE pentru exploatatiile agricole

 

Agentia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) anunţă lansarea în perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 a celei de-a 10-a sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura 121 şi a celei de-a 12-a sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura 123 din cadrul PNDR.

teren agricol

Depunerea proiectelor pentru Măsura 121 şi Masura 123 se va efectua la sediile OJPDRP, în intervalul orar 9-14. Solicitantul de finanţare trebuie să îndeplinească cerinţele de conformitate şi eligibilitate menţionate în Ghidul Solicitantului aferent fiecărei Măsuri.

Termen-linită: 18 ianuarie 2013

Procedura de selecţie va fi afişata pe site-urile www.apdrp.ro, www.madr.ro şi la fiecare sediu al CRPDRP şi OJPDRP.
Termenul-limită de depunere pentru sesiunea de cereri de proiecte aferentă Măsurilor 121 şi 123 este 18 ianuarie 2013, ora 12.00.

1,6 milioane de euro/proiect pentru modernizare

Fondurile disponibile pentru Măsura 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole” sunt de 150 de milioane de euro şi se acordă după cum urmează:
– 20 de milioane de euro pentru implementarea standardelor pentru lapte crud şi protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi proveniţi din surse agricole;
– 10 milioane de euro pentru beneficiarii Măsurii 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” care au semnat decizia de finanţare;
– 48 de milioane de euro pentru sectorul vegetal (40%);
– 72 de milioane de euro pentru sectorul animal (60%).
Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 121 este de 1,6 milioane de euro.

3 milioane de euro/proiect pentru valoare adăugată

Fondurile disponibile pentru Măsura 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” sunt de 80 de milioane de euro, defalcate după cum urmează:
– 20 de milioane de euro pentru implementarea standardului privind laptele crud, în conformitate cu Anexa la Decizia 2011/898/UE;
– 60 de milioane de euro pentru finanţarea proiectelor care vizează investiţii pentru procesarea şi marketingul produselor agricole care procesează materii prime incluse în Anexa I la Tratatul de Instituire a CE (cu excepţia produselor piscicole) şi care obţin produse incluse în Anexa I din sectoarele prioritare.
Suma maximă nerambursabilă care poate fi acordată pentru finanţarea unui proiect din cadrul Măsurii 123 este de 3 milioane de euro.

ro.stiri.yahoo.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie