Dumitru Constantin, director adjunct in Agentia Nationala Antidrog, acuzat de evaziune fiscala de 12 milioane de euro

 

Fostul director adjunct al Directiei de Informatii a ANAF Dumitru Constantin a fost audiat de procurorii DIICOT Ploiesti, în calitate de faptuitor într-un dosar în care un grup infractional este cercetat pentru evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu estimat la 12 milioane de euro.

Fostul director adjunct al Directiei de Informatii din cadrul ANAF Dumitru Constantin, care în prezent detine functia de director adjunct în cadrul agentiei Nationale Antidrog, este cercetat ca faptuitor într-un dosar instrumentat de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Ploiesti, dosar în care este anchetata activitatea unui grup infractional profilat pe evaziune fiscala cu produse petroliere, cu un prejudiciu estimat la 12 milioane de euro.

Are calitatea de faptuitor

Potrivit sefului DIICOT Ploiesti, procurorul Ionut Botnaru, Dumitru Constantin, care are calitatea de faptuitor în acest dosar, a fost audiat astazila sediul DIICOT Ploiesti, el fiind suspectat ca a sprijinit activitatea grupului infractional care a prejudiciat bugetul de stat cu 12 milioane de euro în urma unor tranzactii cu produse petroliere. Dupa audieri, Dumitru Constantin a parasit sediul DIICOT, el fiind cercetat în libertate.

Evaziune fiscala

Seful DIICOT Ploiesti nu a precizat în ce constau faptele de care fostul director adjunct al Directiei de Informatii din ANAF este acuzat. Surse apropiate anchetei au declarat ca faptele pentru care Dumitru Constantin este cercetat s-au produs în perioada în care acesta era director adjunct al Directiei de Informatii a ANAF si ca suspectul a comis aceste fapte în calitatea pe care o detinea în cadrul acestei institutii. Conform procurorilor DIICOT, grupul infractional sprijinit de actualul director adjunct al Agentiei Nationale Antidrog era profilat pe evaziune fiscala, spalare de bani si înselaciune cu produse petroliere.

Liderul grupari este Teodosiu Florin Silviu

Sub coordonarea liderului gruparii, Teodosiu Florin Silviu, membrii gruparii au utilizat douazeci de societati comerciale pentru a obtine beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat. În fapt, suspectii achizitionau subprodus petrolier de la furnizori reali, dupa care, prin firmele administrate de mai multi membri ai grupului infractional, se schimba calitatea marfii, scriptic, din combustibil lichid usor în motorina, dupa care se factura motorina catre firmele detinute de catre liderul grupului, Florin Silviu Teoidosiu sau de catre alte persoane indicate de acesta, dupa care marfa era vânduta catre diferiti beneficiari drept motorina.

Ionel Stoica, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie