Protocol de colaborare intre Institutul Transilvan de Mediere si Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj Napoca

 

In data de 7 noiembrie a.c., Institutul Transilvan de Mediere (TIM) a semnat un protocol de cooperare cu Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii (FSPAC) din cadrul Universitatii Babes-Bolyai.

Cele doua institutii au convenit astfel sa-si puna resursele in comun si sa-si coordoneze actiunile viitoare in vederea dezvoltarii de programe in domeniul solutionarii amiabile a disputelor la nivel national si local.

Printr-o cooperarea activa si eficienta, TIM si FSPAC vor sustine cercetarea in domeniul solutionarii conflictelor si promovarea medierii si a mijloacelor alternative de solutionare a conflictelor. Obiectivele principale ale acestei colaborari sunt:

  •     promovarea medierii ca mijloc alternativ de solutionare a conflictelor
  •     dezvoltare de programe de cercetare în domeniul solutionarii alternative a conflictelor
  •     identificarea de finantari pentru programele comune de cercetare
  •     dezvoltarea de mecanisme de implementare a mijloacelor de solutionare alternativa a conflictelor la nivelul comunitatilor locale
  •     sustinerea de publicatii în domeniul managementului conflictelor;
  •     dezvoltarea unor bune practici care sa faciliteze desfasurarea medierii

Prima actiune comuna a Institutului Transilvan de Mediere si a Centrului pentru Studiul Conflictelor, unitate a FSPAC mandatata de aceasta sa opereze in cadrul sus-mentionatului protocol de cooperare, a fost editarea primului numar din revista de specialitate Conflict Studies Quarterly. Datorita finantarii sustinute de Institut, revista poate fi consultata gratuit online, pe site-ul Centrului http://polito.ubbcluj.ro/csc/ sau direct, pe adresa  www.polito.ubbcluj.ro/csq.

Asociatia Institutul Transilvan de Mediere

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie