Notarul Razvan Marginean a facut recurs in Dosarul Camatarilor sibieni

 

Notarul public Razvan Marginean si alti patru din cei sapte inculpati în dosarul de camatarie de la Sibiu au depus  recurs împotriva deciziei Curtii de Apel Alba Iulia, dupa ce instanta a decis arestarea lor pentru 29 de zile.

Potrivit procedurii, solutionarea recursurilor este de competenta Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dosarul a plecat la Bucuresti

Doar cinci din cei sapte inculpati în cazul de înselaciuni cu un prejudiciu de un milion de euro au depus recursuri. Printre acestia se afla si notarul sibian Razvan Marginean. Dupa ce recursurile celor cinci au fost depuse, Curtea de Apel Alba Iulia a trimis, în jurul amiezii zilei de astazi, dosarul spre Înaltea Curte de Casatie si Justitie. „Cinci dintre inculpati au depus recurs, iar dosarul a plecat, în jurul amiezii, catre Înalta Curte de Casatie si Justitie”, a declarat Cosmin Muntean, purtatorul de cuvânt al Curtii de Apel Alba Iulia, pentru Turnul Sfatului.

Cel mai probabil, dosarul va ajunge la ÎCCJ în cursul zilei de mâine. O pronuntare a judecatorilor de la Înalta Curte de Casatie si Justitie poate surveni în zilele urmatoare.

Sapte arestati preventiv

Reamintim faptul ca sapte persoane au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, dupa ce luni, 12 noiembrie 2012, DIICOT Alba a efectuat o serie de perchezitii în Sibiu. Cei sapte inculpati în dosarul de înselaciune sunt Damian I. Dumitru, Cornea Constantin, Iliut Bucur Daniel, Jucan Bogdan Florin, Sandru Nicolae, Marginean Razvan Emilian si Tanciu Ion.

15 victime

Procurorii DIICOT au identificat 15 victime ale retelei infractionale, pe care învinuitii din „dosarul camatarilor sibieni” le-au împrumutat cu sume de bani în valuta. Pentru sumele împrumutate, acestia solicitau si încasau dobânzi saptamânale sau lunare între 10 si 50 la suta. Pentru a se asigura ca îsi primesc banii înapoi, membrii gruparii îsi obligau victimele sa constituie garantii imobiliare, aici intervenind unul dintre notari, deoarece la Biroul Notarial al acestuia se întocmeau majoritatea documentelor.

turnulsfatului.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie