Notarul Razvan Marginean este inculpat in dosarul Camatarilor Sibieni

 

Sapte persoane, între care se afla si notarul public Razvan Marginean, au fost arestate preventiv, noaptea trecuta, de Curtea de Apel Alba Iulia, în cazul înselaciunii cu un prejudiciu de un milion de euro.

Cei sapte au calitatea de „inculpat” în dosar. De asemenea, alte cinci persoane ramân cu interdictia de a parasi tara, dispusa de catre procurorii DIICOT Alba Iulia.

Purtatorul de cuvânt al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, pentru Mediafax, ca instanta a admis propunerea DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia si a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a sapte persoane acuzate de constituire a unui grup infractional organizat, înselaciune cu consecinte deosebit de grave, camatarie si spalare de bani.

Dosarul 1058/57/2012

Dosarul 1058/57/2012 de la Curtea de apel Alba Iulia a fost înregistrat ieri, 13 noiembrie 2012, si are ca obiect propunerea de arestare a urmatorilor inculpati:

Damian I. Dumitru, Cornea Constantin, Iliut Bucur Daniel, Jucan Bogdan Florin, Sandru Nicolae, Marginean Razvan Emilian, Tanciu Ion. Toti cei enumerati mai sus sunt inculpati în dosarul penal cu numarul unic 1058/57/2012.

Potrivit articolului 23 din Codul de Procedura Penala, „persoana împotriva careia s-a pus în miscare actiunea penala este parte în procesul penal si se numeste inculpat”.

În acest dosar, sedinta de judecata la Curtea de Apel Alba Iulia a început aseara, în jurul orei 18.00, iar pronuntarea deciziei Instantei a survenit dupa miezul noptii.

Muntean a declarat, pentru Mediafax, ca decizia Curtii de Apel Alba Iulia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs în 24 de ore de la comunicare, competenta de solutionare revenind Înaltei Curti de Casatie si Justitie.

În acest caz, 17 persoane sunt învinuite ca au facut parte din aceasta grupare infractionala sau i-au sprijinit pe membrii gruparii, dintre care 15 persoane au fost aduse, luni, la audieri la DIICOT Alba Iulia, iar o alta a fost adusa în cursul noptii de luni spre marti.

Procurorii DIICOT au identificat 15 victime ale retelei infractionale, pe care învinuitii din „dosarul camatarilor sibieni” le-au împrumutat cu sume de bani în valuta. Pentru sumele împrumutate, acestia solicitau si încasau dobânzi saptamânale sau lunare între 10 si 50 la suta. Pentru a se asigura ca îsi primesc banii înapoi, membrii gruparii îsi obligau victimele sa constituie garantii imobiliare, aici intervenind unul dintre notari, deoarece la Biroul Notarial al acestuia se întocmeau majoritatea documentelor.

turnulsfatului.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie