Greva de la TAROM se amana

 

Doar doua dintre cele opt sindicate ale TAROM au sustinut demersul de declansare a unei greve generale prin oprirea zborurilor în data de 14 noiembrie, a declarat luni, pentru Agerpres, Aurel Curdov, secretar general al Sindicatului National Tehnic TAROM.

„Doar doua din cele opt sindicate reprezentative din TAROM au sustinut demersul nostru si, cum am obtinut doar 400 din cele 700 – 750 de semnaturi necesare declansarii unui conflict de munca, demersul nostru a fost amânat”, a spus Aurel Curdov.

Saptamâna trecuta, acesta anunta ca sindicatele ar putea declansa greva prin oprirea tuturor zborurilor, sindicatele fiind nemultumite de noii manageri si de modul cum este administrata compania.

Noul director general al TAROM a fost numit Christian Edouard Heinzmann, activitatea acestuia urmând sa înceapa pe 19 noiembrie, cu un contract pe patru ani, a anuntat, la începutul lunii, compania.

Heinzmann este cetatean belgian si are o experienta de peste 25 de ani în industria aviatica, detinând, printre altele, functia de presedinte al Grupului Luxair, compania nationala a Luxemburgului.

Totodata, Consiliul de Administratie al TAROM l-a numit pe Michael Moriaty în pozitia de director general adjunct, cu functia de Chief Financial Officer (CFO). Moriaty este cetatean britanic si are o experienta de peste 33 de ani în managementul financiar din industria aviatica în Marea Britanie, SUA, Japonia, Thailanda, Bangladesh, Scandinavia, Olanda si Columbia. Acesta îsi va incepe activitatea pe 12 noiembrie 2012, cu un contract pe un an.

În data de 17 octombrie, Heinrich Vystoupil, fost manager pentru România al Austrian Airlines, a fost ales director general executiv al companiei TAROM, acestea renuntând dupa o saptamâna deoarece pretentiile salariale au fost considerate exagerate de membrii Consiliului de Administratie al companiei TAROM.

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) TAROM a luat act de demisia lui Heinrich Vystoupil, numit în functia de director general si de cea de membru in Consiliu de Administratie în data de 29 octombrie, ca urmare a neacceptarii conditiilor contractului de mandat, si a aprobat revocarea sa din functia de administrator.

agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie