Ponta cere monitorizare si expertiza externa

 

Guvernul intenţionează să externalizeze operaţiunile de evaluare şi derulare a proiectelor finanţate din fonduri europene, astfel încât aceste atribuţii să nu mai revină doar autorităţilor guvernamentale de management, ca în prezent, a declarat premierul Victor Ponta sambata, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ponta a arătat că Guvernul va avea în luna decembrie o noua discuţie cu oficialii Băncii Mondiale despre un tip de monitorizare şi expertiza externă.

Cu Banca Mondiala am discutat şi cred că în decembrie, dacă nu mă înşel, avem o nouă discuţie despre un tip de monitorizare şi de expertiza externa, aşa cum, ca să mă întorc la ce spuneaţi dumneavoastră, la fonduri europene, da, eu chiar cred ca trebuie să învaţăm din experienţa altor ţări şi să externalizăm cât putem de mult din evaluarea proiectelor. Ţinem totul la autorităţile de management, la acei funcţionari care sunt platiţi cât sunt platiţi, când poţi să externalizezi – şi Comisia Europeana iţi dă voie – cât mai mult din operaţiunile de evaluare şi de derulare a proiectelor. Nu cred în ideea cu statul care e din ce în ce mai mare şi mai punem încă un controlor peste încă un controlor care îl controlează pe al treilea controlor. Cred ca exista foarte multe metode mult mai flexibile de expertiza externa care vor duce, nu într-o luna sau nici măcar într-un an, dar vor duce la o reforma reală şi la încasări, până la urmă, că, de fapt, asta ne dorim pentru bugetul public„, a declarat Ponta. ro.stiri.yahoo.com

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie