Trei membri ai gruparii Anonymous au ramas fara masca…

 

Trei membri ai gruparii Anonymous, au fost trimisi in judecata acuzati de terorism cibernetic.

Anonymous accesa ilegal baze de date considerate confidentiale ale institutiilor.

Liderul gruparii a fost identificat ca fiind Balaeasa Gabriel in varsta de 24 de ani din Piatra Neamt, cunoscut in mediul virtual cu nickname-urile lulzcart, anonsboat, anonsweb sau cartman.

Acesta, impreuna cu Fabian Gabor de 25 de ani din Targu Mures si Picos Mihai Emil in varsta de 27 de ani din Alba Iulia, au desfasurat o vasta activitate infractionala  de criminalitate informatica,  constand in accesarea ilegală a sistemelor informatice, sustragerea de date confidentiale sau nedestinate publicitatii, precum si publicarea in mediul on-line a acestor  date.

Bazele de date accesate de acestia erau administrate de institutii si persoane juridice publice, atat din Romania cat si din strainatate.
In momentul accesului neautorizat, membrii gruparii aduceau modificari datelor informatice, introducand o pagina web in locul celei principale, si postand anumite mesaje si link-uri prin care se revendica atacul si se promova gruparea de hackeri.

Site-urilor atacate de hackerii respectivi au fost in numar de treizeci, cauza fiind trimisa,spre solutionare la Judecatoria sectorului 5 din Bucuresti, precizeaza Capital.ro.

 Referitor la intrebarea cine  sunt Anonymous? ”Le Monde”citat de rtv.net,  nu a putut decat sa raspunda decat la intrebare cine nu sunt, asa incat : “Anonymous n-au nicio organizare juridica, nu sunt partid sau ONG si nici macar nu se intalnesc periodic. Oricine se poate declara un Anonymous, poate participa la o actiune anume si poate vorbi in numele organismului, fara ca asta sa angajeze in vreun fel restul membrilor.

Anonymous apara dreptul la libera exprimare si transparenta statelor si a corporatiilor. Se opun oricarei forme de reglementare a Netului, vazut ca un spatiu al libertatii absolute. Au aparut pentru prima data in 2008, in Marea Britanie, cu prilejul unei miscari indreptate impotriva Bisericii Scientologice. Atunci au adoptat ca simbol si celebra masca a revolutionarului Guy Fawkes, asa cum apare ea in filmul V de la Vendetta.”

I.T.F.

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie