Birouri pentru mediatori

 

Proiectul anuntat in urma cu ceva timp este pe cale de a se realiza. Un apartament cu 4 camere, utilat ca spatiu pentru birouri de mediator, este dornic sa se puna la dispozitia mediatorilor care doresc sa aiba spre folosita un birou in acest spatiu.

Apartamentul se afla in Bucuresti, zona Pasajului Marasesti. Colegii  mediatori interesati,  sunt rugati sa ma contacteze la tel. 0744.571090 au tel.0764.994691 – mediator Simona Petcu, pentru a discuta amanunte.

Motivarea acestei initiative, ramasa constanta de la momentul anuntarii ei, o redau mai jos, consolidata de necesitatea ca valul de medieri ce se presupune ca va urma sa ne gaseasca pregatiti la inceputul anului care vine.

De ce ar fi interesat un mediator autorizat de un astfel de spatiu?

Desi fiecare mediator autorizat a indicat si figureaza cu un “Birou de mediator”, din experienta mea sau a altor colegi am ajuns la concluzia ca pot exista in teren situatii precum sunt urmatoarele:
1.     Biroul oficial este prea aproape (sau se suprapune) cu spatiul de locuit al familiei, ceea ce ar expune unui anumit risc intimitatea spatiului familiei; in acest caz, un “punct de lucru” este f.oportun;

2.     In unele cazuri, mediatorul se simte nesigur si expus sa primeasca in cabinetul sau, in care este absolut singur, persoane necunoscute, mai ales cand acestea dau semne pronuntate de nervozitate. Este mult mai relaxant sa stie ca alaturi, in aceeasi locatie, in camerele vecine, sunt alti colegi mediatori care, la solicitare pot interveni;

3.     Existenta mai multor birouri in aceeasi locatie este de natura sa aiba un impact pozitiv asupra clientilor si sa-i descurajeze pe aceia care si-ar permite afirmatii deplasate sau avansuri la adresa mediatorului (mai ales la adresa mediatorelor) sau la adresa partii adverse sau a avocatului (mai ales avocatei) acesteia;

4.     Mediatorii pot initia discutii constructive intre ei, pot realiza un climat destins de colaborare, pot discuta spete, pot organiza activitati placute, relaxante;

5.     Costurile sunt mult mai reduse, acestea fiind suportate de mai multe persoane.

Mediatorul interesat poate alege sa lucreze in aceeasi camera, la birouri separate, cu un alt mediator, cu care intentioneaza sa faca co-medieri. In felul acesta, pretul lunar al cheltuielilor va fi acoperit cu onorariul incasat pentru  o sedinta de mediere de catre fiecare.
Pentru optiunea ocuparii unei camere (spatiul pentru doua birouri) pretul lunar al cheltuielilor va fi acoperit cu onorariul incasat pentru doua sedinte de  mediere.

Intrucat acest spatiu va avea doar cateva birouri , voi considera cererile in functie de ordinea solicitarilor. Amenajarea poate fi realizata si in functie de solicitarile beneficiarilor, ceea ce presupune anuntarea acestor dorinte/nevoi in timp util.

Termenul limita pina la care se pot solicita spatiile mentionate este luni 12.11.2012 ora 15.

Simona Petcu, mediator

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie