Ponta: Hidroelectrica va iesi din insolventa pana la sfarsitul acestui an,curatata de contractele bilaterale care au adus-o in situatie de faliment

 

Premierul Victor Ponta a declarat joi ca Hidroelectrica va iesi din insolventa pana la sfarsitul acestui an, curatata de contractele bilaterale care au adus-o in situatie de faliment.

„Iesirea din insolventa este in faza finala a procedurilor si va avea loc anul acesta, pana la sfarsitul acestui an. Ceea ce este important este faptul nu doar ca iese din insolventa Hidroelectrica, ci ca iese din insolventa curatata de acele contracte bilaterale care au adus-o in faliment sau aproape de faliment, care au dus-o pe pierdere”, a spus Ponta.

La maximum trei luni, dupa ce compania va iesi din insolventa, Guvernul va scoate la bursa spre vanzare un pachet de 10% din actiuni. Aceasta este una din conditiile pe care Guvernul s-a angajat sa le respecte fata de Fondul Monetar International (FMI).

Listarea Hidroelectrica se va realiza printr-o majorare de capital. Fondul Proprietatea detine 19,94% din actiunile Hidroelectrica si isi va putea mentine participatia daca va subscrie 2,49% din titlurile emise in cadrul majorarii de capital.

Conform angajamentelor anterioare ale Executivului, listarea la bursa trebuia facuta in luna octombrie 2012, dar la 20 iunie, Hidroelectrica a intrat in insolventa la solicitarea Consiliului de Administratie, care si-a motivat cererea prin scaderea cifrei de afaceri si cresterea datoriilor pe fondul unui „dezastru de management” si al secetei din 2011.

Pe de alta parte, Remus Borza, reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelctrica, a declarat ca iesirea din insolventa a Hidroelectrica in aceasta toamna, asa cum unii „trambiteaza triumfalist”, nu este posibila, un termen realist fiind luna iunie 2013.

 In acest fel, Hidroelectrica se alatura companiilor pentru care va fi numit un mamager privat, precizeaza Mediafax.ro.

I.T.F.

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie